'Geçerken Uğradım'ın geliri AEV'e bağışlandı

Güncelleme Tarihi:

Geçerken Uğradımın geliri AEVe bağışlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2020 16:17

'Geçerken Uğradım'ın geliri AEV'e bağışlandı

Haberin Devamı

 

Mustafa KILINÇ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'da çekimleri tamamlanan 'Geçerken Uğradım' filminin tüm geliri Afyon Eğitim Vakfı'na (AEV) bağışlandı.

Gönüllü tiyatrocular tarafından senaryosu hazırlanarak tiyatro sahnesinde sergilenen, sonrasında ise sinema filmine uyarlanarak Afyonkarahisar'da çekimleri yapılarak 28 Şubat 2020 günü Türkiye genelinde gösterime girecek olan Geçerken Uğradım filminin tüm gelirinin AEV'e bağışlandığı açıklandı. AEV'den yapılan yazılı açıklamada, vakfın 31 Aralık 1986 yılında kurulduğu, eğitime destek veren yerel bir vakıf olduğu kaydedildi. Vakfın kuruluşundan bugüne kadar 3 bin 885 üniversite öğrencisine karşılıksız burs verdiği belirtilen açıklamada, 2019-2020 döneminde de 535 öğrenciye burs verdiği belirtildi.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyonkarahisar'da bulunan sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla, Türkiye'de belki de ilk kez gişe gelirinin tamamı bir eğitim vakfına bağışlanmış olan 'Geçerken Uğradım' isimli bir komedi film çekildiği ifade edildi. Filmin yönetmenliğini Onur Bilgin'in üstlendiği, senaristliğini Ahmet Taşpınar'ın yaptığı, filmin başrollerinde Selahattin Taşdöğen ve Mihriban Er'in rol aldığı da kaydedildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!