Dinar'da üreticiye ayçiçeği tohumu dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Dinarda üreticiye ayçiçeği tohumu dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2021 10:50

Dinar'da üreticiye ayçiçeği tohumu dağıtıldı

Haberin Devamı

Tahsin BAYTAR/DİNAR,(DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde yüzde 75 hibeli ayçiçeği tohumu dağıtıldı.

Dinar'da müracaat eden üreticilere yüzde 75 hibeli yağlık ayçiçeği tohumlarının dağıtımı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü önünde yapıldı. Kaymakam Selami Kapankaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Karakuyu, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, çiftçilere tohumlarını teslim etti.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Karakuyu, "Tohumlarımızı çiftçilerimizle buluşturacağız, bol ve bereketli bir yıl geçiririz diyerek belirlenen 20 çiftçilerimize tohumlarını teslim ettik" dedi.

Kaymakam Selami Kapankaya, "İlçemizde sulu topraklar kadar susuz topraklar da var. Hepimiz de biliyoruz son senelerde özellikle ayçiçeği yağının ne kadar kıymetlendiğini. Ülkemizin bu konuda bir açığı var, bizler de daha fazla ayçiçeği tohumunun ekilmesinin devletimizin desteğiyle çiftçilerimize bu tohumları dağıtıyoruz. Desteklerin artarak devam edeceğini hepimiz biliyoruz. İlçemize hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Dinar'da 20 üreticiye, toprakla buluşturulmak üzere 500 kilo ayçiçeği tohumunun yüzde 75 hibe, yüzde 25 çiftçi katkılı olarak dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!