Dinar'da deprem eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Dinarda deprem eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2021 12:10

Dinar'da deprem eğitimi

Haberin Devamı

 

Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- ANKARA AFAD Müdürlüğü koordinasyonunda Dinar'a gelen Gezici Deprem Simülasyon Tırı'nda, Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı ve vatandaşlara deprem anında yaşananlar anlatıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırı'nda, deprem bilincini artırmak ve depremlere karşı nasıl hazırlıklı olunacağını göstermek amacıyla Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı ve vatandaşlara uygulamalı olarak deprem eğitimi verildi. Eğitimde, Düzce, Bingöl, Van ve İzmit depremleri vatandaşlara yapay olarak gerçekleştirildi.

Eğitim tatbikatına katılan Kaymakam Kapanakaya, Dinar'ın deprem bölgesi olduğunu belirterek, halkın depreme hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti. Başkan Sarı ise "Halkımızın deprem konusunda duyarlı olması gerekir. Depremden dolayı ölüm ve yaralama olmaması için önleyici tedbirler almak zorundayız. Depremin ne zaman geleceği belli değil, her zaman hazır olmamız gerekiyor. Onun için bu tür eğitim seminerlerini iyi dinlemeli ve uygulamaları dikkate almalıyız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!