Yetim ve öksüz çocuklara özel eğlence

Güncelleme Tarihi:

Yetim ve öksüz çocuklara özel eğlence
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2018 11:07

Yetim ve öksüz çocuklara özel eğlence

Haberin Devamı

 

Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA) - AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çay Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri uygulamalı çalışma kapsamında yetim ve öksüz öğrencilere yönelik etkinlik düzenledi.

AKÜ Çay MYO Çocuk Gelişimi ve Gençlik Bakım Hizmetleri Bölümü ikinci sınıf öğrencileri Oyun Dersi kapsamında uygulamalı çalışma yaptı. Kadın kuruluşları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün girişimiyle bölgedeki yetim ve öksüz öğrenciler etkinliğe davet edildi.

Öğretim görevlisi Ümmügülsüm Ünlü, "Özellikle günümüz çocuklarının teknolojiden çok oyunlara bakış açısını artırmak adına düzenledik. Dışarıda yaşanan güvensiz olaylar sebebiyle çocuklarda internet kullanımının arttığı görülüyor. Faydalı olan oyunlardan uzaklaşılıyor. Bu nedenle ikinci sınıf öğrencilerimizin oyun dersi uygulamalı olsun istedik. Yetim ve öksüz öğrencileri okulumuza davet ettik. Geleneksel oyunlar, gruplu halk oyunları, zeka, satranç, mangala gibi oyunlar oynatıldı. Şarkılı, türkülü, rontlu oyunlar oynandı. Amacımız hayata bir eksikle başlayan bu öğrencilere farklı yönlerle onları bir nebze tamamlamak. Yetim ve öksüz çocuklar neşeli bir gün yaşarken, öğrencilerimiz de uygulamalı ders görmüş oldu" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!