Motorlu Araçlar Şenliği yapılamayacak

Güncelleme Tarihi:

Motorlu Araçlar Şenliği yapılamayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2018 13:38

Motorlu Araçlar Şenliği yapılamayacak

Haberin Devamı

 

Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA) - AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çay Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdür vekili öğretim görevlisi Hasan Oruncak, 6 yıldır düzenlenen Motorlu Araçlar Şenliği'nin bölümün kapanması nedeniyle bu yıl yapılamayacağını söyledi.

AKÜ Çay MYO Otomotiv Bölümü tarafından son 6 yıldır mayıs ayının ilk haftası düzenlenen ve 3 gün süren Motorlu Araçlar Şenliği, bölümün kapatılması nedeniyle artık yapılmayacak. Çay MYO Müdür vekili öğretim görevlisi Hasan Oruncak, konuyla ilgili şunları söyledi:

"YÖK tarafından alınan karar Rektörlüğümüz tarafından bize bir yazıyla iletildi. Öğrenci alınmayacağı açıklanmıştı, Otomotiv Bölümü'ne bu yıl öğrenci alınmadı. Bu nedenle şenlikler de yapılmayacak. Bölümün kapandığının duyulmasıyla tekrar açılması için yüzlerce imzalı dilekçe geldi. Bir dosya halinde Otomotiv Bölümü ile Enerji Tesisleri İşletmeciliği ve Alternatif Enerji Kaynakları Programı bölümlerinin açılması, öğretmen ve alt yapımızın hazır olduğunu belirterek Rektörlüğümüze ilettim. Alınacak kararı bekliyoruz."

Çay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Kaygısız, "Çay MYO'da Otomotiv Bölümü'nün neden kapatıldığını anlayamadık. Her yıl düzenlenen şenliklerde sergilenen motorlu araçlar ve öğrencilerin çalışmalarıyla gurur duyuyorduk. Otomotiv Şenlikleri, bilim ve sanat etkinliğiydi. Otomotiv sektörüne ara elaman yetiştiriliyordu. Mezun olan öğrencilerin iş bulma şansları vardı. Tekrar açılması için oda olarak tüm imkanlarınızı kullanacağız" dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Türkkan da "İstekte bulunulan bölümlerin tekrar açılması için destek vereceğiz. Rektörlüğe bizzat istekte bulunacağız. Bu bölümler bölgemiz için çok önemli. Halktan da bu konuda bize destek var" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!