Karamık Gölü'nde kaçak avcılık denetimi

Güncelleme Tarihi:

Karamık Gölünde kaçak avcılık denetimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2020 13:21

Karamık Gölü'nde kaçak avcılık denetimi

Haberin Devamı

 

Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesindeki Karamık Gölü'nde kaçak olarak turna balığı avcılığına yönelik çalışmalarda 8 çift pinter (sepet) ve 12 adet olmak üzere toplam 1200 metre uzatma balık ağı toplanarak imha edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde Çay ve Sultandağı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri denetim ekipleri çalışmalarını sürdürdü. İl genelinde 15 Aralık 2020- 31 Mart 2021 tarihleri arasında avlanması yasak olan turna (esoxlucius) balığına yönelik denetimler kapsamında, Çay sınırları içerisinde bulunan Karamık Gölü'nde sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar devam eden çalışmalarda 8 çift pinter (sepet) ve 12 adet olmak üzere 1200 metre uzatma balık ağı toplanarak imha edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, "Yasaklara uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na istinaden idari para cezası uygulanacaktır. Unutulmamalıdır ki av yasaklarına uyulması sürdürülebilir su ürünleri avcılığı için büyük önem arz etmektedir. Turna balığının üreme dönemine girdiği bu dönemde av yasaklarına uyalım ve gelecek nesillere de bırakalım. Bu vesile ile ekiplerimizde görev alan ve pandemiye rağmen gece gündüz demeden görevlerini yerine getiren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!