Rahvan At Yarışları yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Rahvan At Yarışları yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2019 11:42

Rahvan At Yarışları yapıldı

Haberin Devamı

 

Tahsin BAYTAR/BAŞMAKÇI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Başmakçı ilçesinde düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları yapıldı.

Başmakçı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Rahvan At Yarışları'na yoğun katılım oldu. Yarışları Kaymakam Halil Yazıcı, Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Dazkırı İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Özdoğan, Başmakçı İlçe Jandarma Komutanı Mutlu İnce, MHP Dinar İlçe Başkanı Mustafa Karahan da izledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kaymakam Halil Yazıcı ve Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü birer konuşma yaptı. Daha sonra belediye tarafından hazırlanan toprak sahada 70'ten fazla at yarıştı. Yarışmalar baş yarış, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste, taze beşli, dörtlü tay, üçlü tay, ikili tay ve dörtnal olmak üzere 10 dalda yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren atlara ve sahiplerine daha önce belirlenen miktarlarda para, bayrak ve kupa ödülleri verildi.

Yarışlarda baş yarış kategorisinde yarışan Aydın Nazilli'den Ayvaz Çamdeviren ve Kütahya'dan Ekrem Akıncı girdikleri berabere kaldı ve at başı birincilik ödülü olan 4 bin lirayı almaya hak kazandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!