Afyonkarahisar'da TYP kuraları çekildi

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda TYP kuraları çekildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2019 16:07

Afyonkarahisar'da TYP kuraları çekildi

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'da Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında işe alınacak temizlik ve güvenlik görevlileri noter huzurunda yapılan dijital kura çekimiyle belirlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında Afyonkarahisar kent merkezindeki ilkokul, ortaokul ve liselerin temizlik ve güvenliğiyle ilgili işbaşı yapacak 385 temizlik ve 168 güvenlik görevlisinin belirlenmesi için Kocatepe Spor Kompleksi içinde bulunan Tınaztepe Spor Salonu'nda Afyonkarahisar 6. Noteri Sevil Çakmak gözetiminde kura çekimi yapıldı.

İLK KEZ DİJİTAL KURA PROGRAMI KULLANILDI

Kura çekemi ilk kez Türkiye Noterler Birliği'nin dijital kura programıyla gerçekleştirildi. Sistem tarafından yapılan kurala 168 asil güvenlik görevlisiyle 60 yedek, 385 asil temizlik görevlisiyle 130 yedek isim belirlendi. Kura çekimini başvuru sahipleri ve aileleri izledi. Kurada ismi çıkan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı.

İŞ BAŞI 21 EKİM'DE

TYP alımları ve kura çekimiyle ilgili bilgiler veren İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya, Afyonkarahisar merkezindeki alımların kurayla ilçelerdeki alımların ise mülakatla yapıldığını belirtti. Karakaya, "Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda görev yapacak 385 temizlik, 168 güvenlik görevlisi alımını kurayla belirliyoruz. Kura çekimi için İŞKUR olarak ilk kez dijital kura çekimi uygulamasını yaptık. TYP kapsamında işe alınacak kişiler 21 Ekim'de iş başı yapacak. 26 Haziran 2019'a kadar çalışma imkanına kavuşacak" dedi.

GELİR DURUMLARI ARAŞTIRILACAK

Ahmet Karakaya, kurada ismi çıkan kişilerin önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından SGK ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden gelir durumlarının araştırılacağını, araştırmanın İŞKUR tarafından da kontrol edilerek aile geliri 3 bin 30 liranın üzerinde olanların haklarının iptal edileceğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!