Afyonkarahisar'da hayvanseverler eylem yaptı

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda hayvanseverler eylem yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2018 16:23

Afyonkarahisar'da hayvanseverler eylem yaptı

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da eylem yapan hayvanseverler, hayvanlara yönelik suçların Türk Ceza Kanunu'na göre cezalandırılmasını ve cezaların ertelenmemesini istedi.

Afyonkarahisar Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri PTT şubesi önünde toplandı. Grup adına basına açıklama yapan Dernek Başkanı Ramazan Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu yasa hala neyi bekliyor? Bir an önce çıkartın" talimatı üzerine Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılması düşünülen değişiklikle ilgili yasa tasarısı hazırlandığını söyledi.

Tasarıda hayvanları sürgün edecek maddeler bulunduğunu savunan Ramazan Keskin, şunları kaydetti:

"Kanun, Türk Ceza Kanunu kapsamına alındığında işkence, tecavüz, öldürme suçlarının cezaları 2 yıl 1 aydan başlamalı. Sahipsiz hayvanların kısırlaştırılmaları ve alındığı yere bırakılmasını esas alan 6. madde kesinlikle değiştirilmemeli, belediyelerce uygulanması sağlanmalı. Kanunu uygulamayan belediyeler üzerinde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın idari yaptırımı olmalı ve hayvana şiddet, vahşet uygulayan belediye görevlileri de TCK'ya göre ceza kapsamına alınmalıdır. Hayvanat bahçeleri, sirk, yunus parkları, deney laboratuvarlarında esir edilen ve yük taşıtma, dövüş, avcılık gibi amaçlarla kullanılan ve her türlü insan menfaati amacıyla sömürülen hayvanlar üzerindeki vahşetlere ve zulme son verilmeli, internet- pet shop- üretim çiftliklerinden hayvan üretim ve satışları en az 5 yıl sureyle yasaklanmalı, evcil- yaban hayvanlarının ithalat ve ihracatı durdurulmalıdır. Tehlikeli olarak tanımlanan hayvanların, kısırlaştırılıp belediyelere kayıtları yapılarak sahiplerine verilip düzenli kontrolü sağlanmalı, üretim ve dövüşlerde kullanılan köpekler de kısırlaştırılıp oluşturulacak özel bakımevlerinde rehabilite edilmeli ve uygun durumda olanlar yuvalandırılmalıdır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!