Afyonkarahisar'da 29 Ekim törenle kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda 29 Ekim törenle kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2020 13:17

Afyonkarahisar'da 29 Ekim törenle kutlandı

Haberin Devamı

 

Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümü törenle kutlandı.
Kutlama programı kapsamında Vali Gökmen Çiçek, bayram tebriklerini makamında kabul etti. Pandemi süreci nedeniyle sınırlı katılımla gerçekleştirilen törene AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve protokol üyeleri katıldı. Ardından Valilik binası önünde devam eden kutlama programında öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ebediyete intikal eden tüm şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.
'CUMHURİYETİİN COŞKUSUNU KALBİMİZDE EN DERİNDEN HİSSEDİYORUZ'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim kutlama mesajının okunmasının ardından konuşan Vali Gökmen Çiçek, "Kadim tarihimizin en kıymetli kazanımlarından biri olan Cumhuriyetin ilanın 97. sene-i devriyesinde, devletimizin kuruluş yıl dönümü heyecanını ve coşkusunu, ülkemizin dört bir tarafında ve gönül coğrafyamızın tamamında olduğu gibi, zafer şehri Afyonkarahisar'da da kalbimizde ve ruhumuzda en derinden hissediyoruz. Türk milleti olarak şanlı tarihimizin çok önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetimizin ilanının 97. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yâd ediyorum. Bu anlamlı gün vesilesiyle bin yıldır aziz vatan topraklarının müdafaası için bir gonca gül gibi toprağa düşen kahraman şehitlerimize ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimize Yüce Mevla'dan rahmet ve mağfiret diliyorum" dedi.
'AFYONKARAHİSAR, BÜYÜYEN EN YAŞANABİLİR ŞEHRİDİR'
Cumhuriyetin asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun en büyük nişanesi olduğunu belirten Vali Gökmen Çiçek, "29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun en büyük nişanesidir. Türk milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha iradesine asla pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. İstiklal Harbinin zaferle sonuçlanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunda çok önemli bir rol üstlenen aynı zamanda Cumhuriyetin temellerinin sağlamlaştırıldığı bir Cumhuriyet şehridir Afyonkarahisar. Kocatepe'ye tek geçit yeri olan Kalecik ve Kurtkaya bölgesini almakla görevlendirilen ve 24 yaşında şehit düşen Yüzbaşı Agâh Efendi, Üsteğmen Feyzullah, Küçükköy Tren İstasyonu'ndaki Yunan birliklerini ortadan kaldırmak için görevlendirilen ve bu mücadele sırasında şehit düşen Yıldırım Kemal, Yunan uçağının saldırısı sonucu şehit düşen Hava Üsteğmen Pilot Cemaleddin ve Hava Astsubayı Reşit Bahaeddin ile milli tarihimize adını altın harflerle yazdırmış nice isimsiz kahramanın şehridir Afyonkarahisar. Bugün ise köklü ve kadim tarihi, zengin bir medeniyet ve kültür birikimi, tüm yolların kesiştiği stratejik konumu, termali, mermeri, sahip olduğu yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla, dinamik ve çalışkan insanlarıyla ülkemizin en hızlı gelişen ve büyüyen en yaşanabilir şehridir Afyonkarahisar" diye konuştu.
'TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ İLELEBET PAYİDAR KILMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ'
Vali Gökmen Çiçek, konuşmasına şu sözlerle devam etti:
"Bizler, 97. yıl dönümüne vasıl olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmak ve az önce ifade ettiğim hedeflerimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızı bir kez daha tebrik ediyor, milletimize sağlık, huzur ve esenlik diliyorum. Bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bin yıldır aziz vatan topraklarının müdafaası için bir gonca gül gibi toprağa düşen kahraman şehitlerimize ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimize Yüce Mevla'dan rahmet ve mağfiret diliyorum. Hayatta olan tüm kahraman gazilerimize sağlık ve afiyet içerisinde geçirecekleri huzurlu bir ömür temenni ediyorum. Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun."
Vali Gökmen Çiçek'in konuşmasının ardından kutlama programı sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!