Afyonkarahisar'a GETAT polikliniği açıldı

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisara GETAT polikliniği açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 14:24

Afyonkarahisar'a GETAT polikliniği açıldı

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Devlet Hastanesi bünyesinde hipnoz, akupunktur, kupa hacamat ve mezoterapi hizmetlerinin verileceği Geleneksel Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Polikliniği açıldı.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi GETAT polikliniğinin açılışına Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, hastane yöneticileriyle doktorlar katıldı. Kurdele kesme töreni öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada GETAT yöntemlerinin halk tarafından yıllardır bilindiğini ama işin ehli kişiler tarafından yapılmadığı için biraz mesafeli durulduğunu belirten Vali Mustafa Tutulmaz, bu yöntemlerin bir dönem verimliliğinden çok olumsuzluğundan söz edildiğini aktardı. Tutulmaz, "Bildiğiniz gibi tedavinin bir yönü de psikolojiktir. Umarım insanlarımıza hem psikolojik olarak, hem de tıbbi açıdan hizmet verilecek. Umarım en sağlıklı hizmet vatandaşlarımıza ulaştırılır. Biliyorsunuz medikal sağlık hizmetinde genel olarak ilaç ağırlıklı bir tedavi uygulanıyor. İlaca verilen para bir tarafa, vücuda yaptığı zarar da getirisi kadar götürüsü olan bir yöntem. Bunun için mümkün olduğu kadar ilaçsız tedaviyi tercih ederek yapmakta fayda var" dedi.

İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde açılan GETAT Polikliniği'nin Türkiye'deki 16. poliklinik olduğunu aktardı. GETAT içinde olan mezoterapi, kupa hacamat, akupunktur ve hipnoz yöntemlerinin ehil eller tarafından yapıldığında çok faydalı olduğunu belirten Korkmaz, "Bu yöntemler, normal tıbbi tedaviye yardımcı olması ve psikolojik etkileri artık tıp tarafından kanıtlanmış bir tedavi yöntemi. Bunu Afyonkarahisar'a kazandırdığımız için mutluyuz" diye konuştu.

Poliklinikte görev yapacak olan Dr. Dicle Ulu ise yaptığı açıklamada, 7 yıldır geleneksel tamamlayıcı tıp alanında çalıştığını söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın bu alanda bazı sertifika programları açtığını hatırlatarak, bakanlık onayıyla 4 alanda bu yöntemleri uygulamak için polikliniğin açıldığını belirten Ulu, şöyle dedi:

"Geleneksel tamamlayıcı tıp demek, tıbbın alternatifi olmayan, tıbba destek olan bir tedavi yöntemidir. Bütün hastalıklarda yapılan diğer uygulamaların yanında uygulanabilir. Bütünsel bir yaklaşım içerir. Genel sağlığın düzeltilmesi üstüne gider. O yüzden her türlü hastaya uygulanabilir. Uygulamalar SGK kapsamı dışında olduğunu için ayrıca ücretlendirilecek. Ücretler seans üzerinden belirlenecek. Fiyatlar çok yüksek değil. Herkesin ulaşabileceği bir hizmet vereceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!