Afyonkarahisar Valiliği tarihe pullarla not düştü

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisar Valiliği tarihe pullarla not düştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2020 16:13

Afyonkarahisar Valiliği tarihe pullarla not düştü

Haberin Devamı

 

Mustafa KILINÇ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına, gastronomi alanında dahil olan Afyonkarahisar için yeni bir adım atan Afyonkarahisar Valiliği, PTT'nin kişisel pul uygulamasından yararlanarak yöresel lezzet tescilli 12 ürününün tanıtıldığı pul koleksiyonu bastırdı.

Yöresel lezzetleriyle dikkati çeken ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı içerisinde yer alan 38 şehirden biri olmayı başaran Afyonkarahisar'da tanıtıma destek sağlayacak bir adım daha atıldı. Afyonkarahisar Valiliği'nin girişimleriyle PTT tarafından uygulanan kişisel pul uygulamasından faydalanılarak 12 farklı pul bastırıldı. 'Gastronomi Şehri Afyonkarahisar', 'Afyon Kalesi', 'Kocatepe', 'Utku Anıtı', 'Afyon Frig Vadisi', 'Afyon termalleri' olarak belirlenen tarihi, kültürel ve turistik pulların yanı sıra kaymaklı ekmek kadayıfı, Afyon ekmeği, haşhaş, sucuk, bükme ve lokumu tanıtan pullar da yer aldı.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz hazırlanan 'UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi Şehri Afyonkarahisar Pulları' ile ilgili, "Afyonkarahisar artık markalar şehridir. Bu markaların bir parçası da şehrin zengin mutfağıdır. Sayısız lezzetin yer aldığı Afyonkarahisar mutfağını tescilletmek amacıyla Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi olarak çalıştığımız yolda UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na başvurduk. Başvurumuz neticesinde gastronomi alanında ağa dahil olarak bu alandaki zenginliğimizi dünya genelinde tescillettik. Bu tescilimizi de kayıt altına almak amacıyla ilimizin tarihinin, kültürünün, turizminin ve ağırlıklı olarak gastronomi değerlerinin yer aldığı pul alışmasını hazırladık. Afyonkarahisar için önemli dönüm noktalarından biri olan UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılmamızın ve bu alanda hazırladığımız pul çalışmasının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!