Gölbaşı’nda Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma ekinlikleri düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşı’nda Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma ekinlikleri düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2020 23:44

Gölbaşı’nda Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma ekinlikleri düzenlendi

Haberin Devamı

Ahmet KORKMAZ/ GÖLBAŞI (Adıyaman), (DHA)- ADIYAMAN'ın Gölbaşı ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, çeşitli etkinliklerle anıldı.
15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliğine Gölbaşı Kaymakamı Mutlu Köksal, Belediye Başkanı İskender Yıldırım, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 
Etkinlik saygı duruşu, İstikla Marşı ve sela okunmasıyla başladı. Kuran tilavetinin ardından konuşan Başkan İskender Yıldırm, "Darbelerden çok çeken ve bir daha böyle bir deneyimi yaşamak istemeyen milletimiz, büyük bir sağduyu ve kararlılıkla 15 Temmuz 2016’daki girişimi engelleyerek bayrağına iradesine, demokrasisine ve hepsinden önemlisi geleceğine sahip çıkmıştır. Tarihte bir çok örneğine tanık olduğumuz bu direniş milli kimliğimizin birlik duygumuzun en önemli göstergesidir. Bu tür anti demokratik girişimlere  ve terör örgütü yapılanmalarına karşı  daha güçlü ve kararlı olan yüce milletimiz vatanseverliğini dünyaya örnek olacak şekilde  sergilemiştir. Bu vesileyle demokrasiye sahip çıkan ,egemenliğini korumak için canını veren 251 şehidimizi ve yüzlerce gazimizi saygıyla yad ediyorum.Allah bir daha bu asil millete böyle kara bir gece yaşatmasın” dedi.
Gölbaşı Kaymakamı Mutlu Köksal ise konuşmasında şunları söyledi:

"Yok oluştan var oluşa,karanlıktan aydınlığa dönüşün sembolü olan 15 Temmuz gecesi vatan millet ve demokrasi uğruna hayatını kaybeden şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor,tanklara karşı dim dik duran, ölüme meydan okuyan gazilerimizi de en kalbi duygularımla selamlıyor, acılarını paylaşıyorum. Bu hain darbe girişimi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, aziz milletimizin feraseti ve inancıyla bozguna uğratılmış, milletimizin bu mücadelesi de yeni bir başlangıcın adımı olmuştur. Bu güzel ülke artık 15 Temmuz 2016 öncesinden çok daha güçlüdür. Şehitlerimizin kanıyla sahip çıktığı bu vatan topraklarına ve bu vatan topraklarını yükseltmek hepimizin ve gelecek nesillerimizin boynunun borcudur.”
Etkinlikler günün anlam ve önemi ile ilgili şiirlerin okunması, 15 Temmuz filminin sunumu, şehitler için Gölbaşı Müftülüğü tarafından yapılan Kuran hatmi ve İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım tarafından duasının yapılması ile tamamlandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!