Gölbaşı’nda balık ölümleri tedirginlik yarattı

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşı’nda balık ölümleri tedirginlik yarattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2020 15:36

Gölbaşı’nda balık ölümleri tedirginlik yarattı

Haberin Devamı

Ahmet KORKMAZ/ GÖLBAŞI (Adıyaman), (DHA)- ADIYAMAN'ın Gölbaşı ilçesinde, devam eden Çetintepe Baraj inşaat alanındaki balık ölümleri tedirginlik yarattı. 

İlçeden geçen Göksu Çayı'nın akış yönü Çetintepe Baraj inşaatı nedeni ile değiştirildi. Yapılan işlemin ardından çayda yaşanan balık ölümleri yöre halkında tedirginliğe neden oldu.  İlçede çiftçilik ile uğraşan Alpaslan Yanık, "Şu an burada irili ufaklı 1 milyon balık ölmüştür. Çetintepe Baraj inşaatında çalışma yapabilmek suyu yani çayı daraltmaları gerekti. Yukarıdan suyu kesilince balıklar su birikintilerinde kaldı. Böylece ölümler meydana geldi. Balıkların ölmemesi için şirketin önce aşağıdan bir kanal açması lazımdı. Bunu yapmadığı için bu ölümler gerçekleşiyor ve doğa katliamı yapılıyor. Kurumları göreve davet ediyorum. Av korumayı göreve davet ediyorum. Hiç olmazsa bu birikintilerde kalan canlı balıkları kurtarabiliriz. Yetkililerden gerekli tedbirlerin alınarak balık ölümlerinin önlenmesini istiyoruz” dedi.

Bahçesinden çalışmadan dönerken insanların buralardan balık topladıklarını gördüğünü belirten çiftçi Ramazan Ersaran ise, "Balık toplayanlara bakmak için buraya geldiğimde bu manzarayı gördüm. Etkilendim ve huzursuz oldum. Yetkililerden gerekli duyarlılığı göstermelerini istiyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!