Badem diyarı Adıyaman’da hasad başladı

Güncelleme Tarihi:

Badem diyarı Adıyaman’da hasad başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2020 13:15

Badem diyarı Adıyaman’da hasad başladı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)- TÜRKİYE’de 72 bin dekarlık alanla badem üretğminde ilk sırada yer alan Adıyaman'dq ilk sıralarda yer alarak badem üretimini her geçen gün artırarak ekili alanı ile 72 bin dekara ulaşan Adıyaman’da badem hasadı başladı.
Türkiye'nin badem üretimi ihtiyacının yüzde 5'ini karşılayan Kahta ilçesinde badem hasadı başladı. 
Son 10 yıldır dikimine başlanarak hızla yaygınlaşan badem üretimi, Adıyaman’daki geleneksel tarım algısını değiştirmenin yanı sıra kent ekonomisine de ciddi katkılar sağlıyor. Pazar sorunu olmayan bademin satışı da kolaylıkla yapılıyor.
Badem hasadı nedeniyle Kahta ilçesine bağlı Tuğlu köyünde tören düzenlendi. Programa Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Kahta Kaymakamı Sadettin Doğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık,  Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Badem Üreticileri Birliği Başkanı Sena Yıldırım ve çiftçiler katıldı. 
Vali Mahmut Çuhadar ve beraberindeki heyet, örnek bir bahçeye giderek, çiftçilerle birlikte badem hasadına katıldı.  
'13 BİN 500 TON REKOLTE BEKLİYORUZ'
Vali Çuhadar, törende yaptığı konuşmasında ekili badem arazisini 100 bin dekara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, "Bugün Kahta ilçemize bağlı Tuğlu köyünde Adıyaman’ın en önemli tarımsal ürünlerinden biri olan badem hasadını başlatmış bulunuyoruz. Adıyaman il genelinde toplam 72 bin dekar arazide badem ekili bunu en kısa zamanda 100 bin dekara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu sene badem hasadının başlamasıyla birlikte 13 bin 500 ton rekolte bekliyoruz. Bu ileriki yıllarda çok daha artacak ve badem üretiminde Türkiye’de en önemli üreticilerden biri olacağız. Buna ilişkin sanayi tesislerinin de kurulması için birçok çalışma yürütüyoruz. İnşallah badem konusunda çiftçilerimizi destekleyeceğimiz projelerimizde devam edecektir" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!