Adıyaman'dan İzmir'e kardeş eli

Güncelleme Tarihi:

Adıyamandan İzmire kardeş eli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2020 11:14

Adıyaman'dan İzmir'e kardeş eli

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Valiliği ve Adıyaman Belediyesi tarafından İzmir'de yaşanan deprem sonrası 'Adıyaman'dan İzmir'e kardeş eli' kampanyası kapsamında 1 TIR yardım gönderildi.
30 Ekim 2020 tarihinde İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6. büyüklüğündeki deprem nedeniyle Türkiye Afet Müdahale Planı Doğrultusunda bölgede Afet durumu ilan edilmesi üzerine Adıyaman Valiliği koordinesinde başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile hayırsever vatandaşların desteğiyle toplanan yaşam malzemelerinin yüklendiği yardım TIR'ı Adıyaman’dan İzmir’e yola çıktı.
İzmir için seferber olan ve düzenlenen yardım kampanyasına destek olan Adıyaman halkına teşekkür eden Vali Mahmut Çuhadar,"Bu tür yardımlaşmalar bizim milli hassasiyetimizdir. TIR'ımızı bugün yola çıkartıyoruz. İnşallah yarın orada olacak. Yaşanan depremde yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum, vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum"dedi. 
Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ise ülkemizin deprem bölgesi olduğunu gerekli önlemleri almamız gerektiğini Adıyaman halkı adına gerekli önlemleri alacaklarını söyledi.
İl Müftüsü Mehmet Taşçı’nın yaptığı duanın ardından yardım TIR'ı İzmir’e uğurladı.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!