Adıyaman’da Aytaç Baran İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Güncelleme Tarihi:

Adıyaman’da Aytaç Baran İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2015 15:14

Diyarbakır’da, geçtiğimiz günlerde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için Adıyaman’da, gıyabi cenaze namazı kılınıp basın açıklaması yapıldı.
Demokrasi Parkında Peygamber Sevdalıları Adıyaman İl Koordinatörlüğü bünyesinde yapılan basın açıklaması ve gıyabi cenaze namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, polis ekipleri ise, yaşanabilecek her hangi bir olumsuzluğa karşı geniş güvenlik önlemi aldı.
Öğle namazına müteakip kılınan gıyabi cenaze namazı sonra basın açıklaması yapan Hüda-Par Adıyaman İl Başkanı Bilal Demir, “9 Haziran günü Diyarbakır’da yaşanan menfur olayı protesto etmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Malumunuz 9 Haziranda Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Diyarbakır’da yeni İhya- Der Başkanı aynı zamanda Şehit Yasin Börü’nün de hocası olan Aytaç Baran kardeşimniz haince bir suikast sonucu katledilmiştir. Şehit Aytaç Baran’ın şehit edilmesinden hemen sonra Diyarbakır Emniyeti suçluları yakalaması gerekirken İslami STK’lara baskınlar düzenleyip dindar insanları gözaltına almıştır. Müslüman halk her zaman birlik olmalı, kuvvetli ve kuvvetini göstermelidir. Toplumun tüm kesimlerine bu konuda duyarlı olmalarını ve tepkilerini ortaya koymaları konusunda çağrıda bulunuyoruz. Davamızın sonu Allah’a hamd etmektir” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından basın açıklamasına katılan katılımcılar olaysız bir şekilde dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!