Zeydan Karalar: Az Zamanda Çok İş Yaptık

Güncelleme Tarihi:

Zeydan Karalar: Az Zamanda Çok İş Yaptık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 12:48

ADANA- Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ilçede bulunan 96 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek, muhtarlar gününü kutladı. Toplantıda Başkan Karalar’ın göreve geldiği günden bu yana yaptığı hizmetler, sinevizyon gösterimi ile anlatıldı. Muhtarlar toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi Adana il Başkanı Emrah Kozay’da katıldı.

Haberin Devamı

 

KARALAR: MUHTARLARIN YOL ARKADAŞLARIMIZDIR

4.5 yıllık görev süreleri içinde en çok “yol arkadaşlarım” diye bahsettiği mahalle muhtarları ile istişare ederek hizmet ürettiklerini belerten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, az zamanda çok iş yaptıklarını ancak bundan tatminde olmadıklarını söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Her hafta 2 açılış yapıyoruz. Sizde biliyorsunuz ki temel atmaya yetişemiyoruz. Şakirpaşa’da kültür evi temel atma törenini ancak 2’nci kata vardığında yaptık. Şu anda yaptığımız işçi konutlarının temel atma törenini yapamadık. Buna benzer birçok temel atma töreni ve açılışını bekleyen 20 yerimiz var. Kreşle Adana’yı biz tanıştırdık. Evine sıcak çorba girmeyen vatandaşların imdadına biz yetiştik. Mahalle merkezi kavramı ile Seyhan’ı biz tanıştırdık. Kent meydanı ile Adana’yı biz tanıştırdık. Daha fazla iş yapmayı hedefledik ve yaptık. Bütün Türkiye’deki belediye başkanları ile görüşüyorum. Hangi siyasal partiden olursa olsun ona bakmıyorum. Düzenli olarak muhtarları bir araya toplayıp fikirlerini alma işi bir tek bizde var. O da 30 yıl özel sektör deneyimi olan bu kardeşinizle oldu. Hani diyor ya Mustafa kemal Atatürk ‘Tez zamanda çok iş yaptık ama bunla asla kifayet edemeyiz’... Çünkü memleket bitap, harap çok eksik var ve az zamanda çok iş yapılmalı. Seyhan’da biz bunu yaptık. Sahip olduklarımızın kıymetini bilmiyoruz. Bunlar tanıtım filimi ile 8 dakikaya sığdı ama hepimizin büyük emeği var. Yol arkadaşlarımız muhtarlarında çok büyük katkısı var. Siz bize eksikleri söylediniz, bizde mahallenizin eksiğini gidermeye çalıştık. Bizce en doğru yöntemde budur. Biz kafamıza göre çalışsaydık, size danış masaydık bu kadar doğru adımlar atamazdık. Hangi mahallede taziye evi yaptıysak sizin doğrultunuzda dır. Yaptığımız yollar yüzde 95’i sizin taleplerin sayesindedir” ifadelerine yer verdi.

 

Haberin Devamı

“SEYHAN’I DÖNÜŞTÜRÜYORUZ,550 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

Seyhan’da hayal dahi edilemeyen projelerin bugün gerçek olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, borlu devraldıkları belediyede kısa sürede 550 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Başkan Karalar, “Ciddi bir borçla belediyeyi devraldık. Geliri giderine denk olmayan bir belediye devraldık. Gelirini arttırdık, giderini azalttık üstüne 550 milyon lira yatırım yaptık. Bu hepimiz için onurdur. 1989’da kurulan Seyhan’da kimsenin aklına gelmeyen büyük büyük tesisler yaptık. Mahalle merkezi bir tek Seyhan’da var. 4 kreş yaptık, Pınar Mahallesi’nin inşaatına başlayacağız. Yapmış olmak için hiçbir iş yapmadık. Emek binasına gittim inceleme yaptım. 12 şiddetinde depreme dayanıklı binalar yapıyoruz. Yeşilyurt’taki mahalle merkezinin maliyeti 20 milyon lira şimdi bunları yaparken de kenti dönüştürüyoruz. Kent meydanı niye son yalda eleştirilmeye başlandı? Çünkü bitmez diyorlardı. Geçen bana diyorlar ki hayaldi diye 42 bin metrekareyi kamulaştırıp oraları yıkmak, inşaatı başlamak ve bitme noktasına getirmek gerçekten bir hayaldi. Ama biz kararlıydık Seyhan’ı dönüştürmeye geldik” dedi.

 

Haberin Devamı

Toplantının sonunda Başkan Zeydan Karalar, mahalle muhtarların sorularını yanıtladı, taleplerini dinledi.    

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!