Seyhan’dan Uluslararası Dostluk Online Satranç Turnuvası

Güncelleme Tarihi:

Seyhan’dan Uluslararası Dostluk Online Satranç Turnuvası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2021 11:15

Seyhan’dan Uluslararası Dostluk Online Satranç Turnuvası

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle gerçekleştirdiği Uluslararası Dostluk Online Satranç Turnuvası büyük ilgi gördü. Dünyanın değişik coğrafyalarından çocukların katıldığı turnuvayı, Belaruslu CM Mikhel Navumenka birinci olarak tamamladı.

Dünyanın değişik ülkelerinden şampiyon veya büyük başarı sağlayan satranç ustası çocuklar davet usulü katıldı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı simgeleyen 23 satranç ustası çocuğun kıyasıya mücadele ettiği turnuva, çevrimiçi olarak Tomelo platformunda yapıldı.
Seyhan Belediyesi’nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen turnuva sosyal medyada takipçi rekoru kırdı. Satrançın planlı hareket etme, süratli, doğru, çabuk düşünme ve olayları doğru yorumlama yeteneklerini geliştirdiğini hatırlatan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkileyen satranç ‘kendine güven’ duygusunu geliştiriyor. Bir yandan satrancın bu özelliğini çocuklarımıza aşılarken, diğer yandan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı dünya çocuklarına tanıtıyoruz.”dedi.
Geleceğin teminatı olan çocuklara özel önem verdiklerini ifade eden Başkan Akay şöyle konuştu:
"Turnuva büyük bir ilgi gördü. Zorluk seviyesi üst düzeydeydi. Katılım sağlayan tüm çocuk sporcularımıza, canlı yayında bizlere eşlik eden Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’a, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay’a, Başhakem Melih Çiçek’e, yorumcumuz Türkiye eski şampiyonu Can Arduman’a, moderatör Demir Gündoğdu’ya ve turnuvayı çevrimiçi takip eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
BELARUSLU CM MİKHEİ NAVUMENKA  BİRİNCİ OLDU
23 Satranç ustası çocuğun katıldığı turnuvada, Belarus temsilcisi CM Mikhei Navumenka birinci, Ukrayna temsilcisi CM Vadym Petrovskyi ikinci, Türkiye temsilcisi CM Arda Çamlar da üçüncü oldu.

 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!