Pozantı Kongresi'nin 102’nci yıldönümü kutlandı 

Güncelleme Tarihi:

Pozantı Kongresinin 102’nci yıldönümü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2022 10:56

Pozantı Kongresi'nin 102’nci yıldönümü kutlandı 

Haberin Devamı

Malik GÖDELİNER/POZANTI, (Adana), (DHA)- GAZİ Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana'nın Pozantı ilçesine gelişi ve Pozantı Kongresi'nin 102’nci yıldönümü törenle kutlandı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün meclis başkanı sıfatıyla katıldığı ilk ve tek kongre olan Pozantı Kongresi’nin 102’nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene Pozantı Kaymakamı Hüseyin Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Zafer Koz, lçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Nuri Dilek, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş başkanları ve vatandaşlar katıldı. Sabah 09.30’da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan kutlama programı, daha sonra tarihi istasyon alanında temsili treni karşılama töreni ile devam eti. İstasyon alanında hazırlanan platformda Mustafa Kemal Atatürk’ün 102 yıl önce Pozantı Kongresi'nde yaptığı konuşma, okundu. Burada bir konuşma yapan Kaymakam Hüseyin Aydın ise özetle, "Türkiye Cumhuriyeti' nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İlçemize gelişinin 102. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Atatürk’ün Meclis Başkanı sıfatıyla katıldığı ilk ve tek kongre olan Pozantı Kongresi milli heyecanı artırmış, bağımsızlık yolunda bir ulus olarak kenetlenmenin de mihenk taşı olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nın en buhranlı günlerinde yapılan Pozantı Kongresi, Adana’nın ve ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunda kilit rol oynamıştır. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Pozantı Kongresi’nin 102. yıl dönümünde, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile kurtuluş mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Kaymakam Hüseyin Aydın ve Belediye Başkanı Mustafa Çay Pozantı Kongresi rölyefine çiçek sundu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!