Nevruz bayramında protokolün halat çekme yarışı

Güncelleme Tarihi:

Nevruz bayramında protokolün halat çekme yarışı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2019 14:46

Nevruz bayramında protokolün halat çekme yarışı

Haberin Devamı

Onur Can BULAT/POZANTI,(Adana), (DHA) - ADANA’nın Pozantı ilçesinde Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında protokol üyeleri halat çekme yarışı yaptı.
Pozantı Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliklerinde öğrencilerin düzenledikleri çeşitli gösterilerle baharın gelişi kutlandı. Öğrencilerin çuval yarışı, yumurta taşıma, balon patlatma yarışlarının yaptığı etkinlikte protokolde halat çekme yarışması yaptı.
Öğrenciler kendi grupları arasında halat çekme yarışması yaptıktan sonra protokolde bulunan Kaymakam Muammer Sarıdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Deniz, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Uyguralp ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’ı da halat çekme yarışmasına davet etti. Öğrencilerin davetini kıramayan protokol üyeleri halat başına geçerek düdük sesiyle birlikte birbirlerini çekme yarışına girdi. Protokolün halat çekme yarışında öğrencilerin tarafına destek için CHP Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu ile MHP İlçe Başkanı Şeref Dinç geçti. Heyecanlı ve bir o kadar uzun geçen yarışta protokol grubu galip geldi. Yöresel oyunların ve şiirlerin okunması sonrasında Nevruz ateşinin yakılıp örste demir de dövüldü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!