Yüreğir'e sokak hayvanları için kısırlaştırma merkezi açılacak

Güncelleme Tarihi:

Yüreğire sokak hayvanları için kısırlaştırma merkezi açılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2020 12:29

Yüreğir'e sokak hayvanları için kısırlaştırma merkezi açılacak

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- YÜREĞİR Belediyesi koronavirüs nedeniyle bayramda uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesi sokak hayvanları için mama dağıttı. Başkan Fatih Mehmet Kocaispir ilçede kısırlaştırma merkezi için çalışmalara başladıklarını açıkladı.
Yüreğir Belediyesi veteriner işleri birimi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kısıtlama günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için belediye ile gönüllü olarak çalışan hayvanseverlere mama dağıtımı gerçekleştirildi. Mama dağıtımına HAYKONFED, CANKODER, KİHAYKO, Yüreğir Hayvan Hakları Hareket Grubu ve Güçlü Yürekler ekipleri de katıldı.
KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ AÇILACAK
Hayvanseverlere bir de müjde veren Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ilçede kısırlaştırma merkezi için çalışmalara başladıklarını söyledi. Yüreğir’de yaşayan her canlının kendilerine emanet olduğunu vurgulayan Başkan Kocaispir, “Sokak hayvanlarımıza yönelik ilçemizde inşa edeceğimiz Kısırlaştırma merkezimiz için çalışmalara başladık, yerini belirledik. Ayrıca sokak hayvanlarımızın beslenmesi için özel bir ekip kuruyor, sadece mama dağıtımı için bir araç tahsis ediyoruz. Bu işi zaten yapıyorduk. Ama bundan sonra sizlerle istişare ve diyalog halinde olacağız" diye konuştu.
Yüreğir Belediyesi’nin bütün çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten hayvanseverler "İnsana da, hayvana da değer veren bir belediye başkanımız olduğu için çok memnunuz. Çalışmalarını yakından takip ediyor, beğeniyoruz. Başkanımıza duyarlılığı için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!