Yüreğir Belediyesi'nden kurban kesim noktalarına mobil çeşme

Güncelleme Tarihi:

Yüreğir Belediyesinden kurban kesim noktalarına mobil çeşme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2020 13:10

Yüreğir Belediyesi'nden kurban kesim noktalarına mobil çeşme

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- YÜREĞİR Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, kurban kesim noktalarında her türlü alt yapı ve belediye hizmetleri verileceğini belirterek, “Kurban kesim alanlarında vatandaşlarımız hijyene ve sosyal mesafeye önem vermelidirler. Bunun için ekiplerimiz kurban kesim alanlarına özel çeşmeler yaparak monte ettiler. Bayram süresince de belediye hizmetleri aralıksız sürecektir” dedi.
Sokaklarda yaşanan çirkin görüntülerin artık yaşanmaması için vatandaşların da daha duyarlı olması gerektiğini belirten Başkan Kocaispir, Yüreğir Belediyesi’nce belirlenen kurban kesim noktalarında her türlü önlemin alındığını söyledi. Kurban kesim alanlarında vatandaşların hijyene ve sosyal mesafeye önem vermesi gerektiğine dikkat çeken Kocaispir, "Bunun için ekiplerimiz kurban kesim alanlarına özel çeşmeler yaparak monte ettiler. Bayram süresince de belediye hizmetleri aralıksız sürecektir” dedi.
Yüreğir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Atilla Erdoğan ise kurbanlık alırken vatandaşların dikkat etmesi gereken hususları şöyle sıraladı:
“Öncelikle hayvanların kör, topal olmaması, boynuzlarının kırık olmaması gerekmektedir. Kulaklarında muhakkak küpe olmalıdır. Ağız, dil ve ağız çevresinde yara ve şişliklerin olmaması, ayak tırnaklarında yara olmaması gerekiyor. Gözlerinde ve burnunda akıntı olmaması ve tüylerinin parlak olması gerekmektedir. Vatandaşlarımız şüphelendikleri hasta hayvanlar konusunda Alo 174 hattını arayabileceklerdir” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!