Sokak hayvanlarına yeni suluk

Güncelleme Tarihi:

Sokak hayvanlarına yeni suluk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2020 10:34

Sokak hayvanlarına yeni suluk

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi, sokak hayvanlarının üremesini kontrol altına almak için kurulan merkezde kısırlaştırma işlemini sürdürürken, hayvanseverlere de sokaktaki hayvanlara verilmek üzere mama dağıtımına devam ediyor. Belediye ekipleri ayrıca ihtiyaç duyulan 70 parka otomatik suluk yerleştirdi.
Seyhan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, resmi ‘Gönüllü Hayvansever Belgesi’ olan ve daha önce belirlenmiş liste içerisinde yer alan vatandaşlara düzenli olarak yaptığı mama desteğini, pandemi sürecinde evlerinde teslim ederek sağlıyor. Belediye ekipleri, hayvanseverlerin evine giderek hijyen kurallarına uygun şekilde mamaların teslimini tamamladı.  Özellikle yaşlı ve engelli hayvanseverler mamaların evde teslimi nedeniyle memnun olduklarını dile getirdi. Hayvanseverler teslim edilen mamaları sokaktaki canlara vermeye başladı.
Sokak hayvanlarının yemek ihtiyacının yanında su ihtiyaçlarının kalıcı olarak giderilmesi için çaba harcayan Seyhan Belediyesi ekipleri, ihtiyaç duyulan parklara otomatik suluk yerleştirdi.  Her parka 2’şer 3’er tane olmak üzere ilk etapta ihtiyaç duyulan 70 parkta otomatik sulukların montaj işlemi tamamlanarak, sokak hayvanlarının kullanımına sunuldu. Otomatik sulukların ihtiyaç duyulan ve hayvanseverlerin önermesi ile ilçenin değişik yerlerine de yerleştirilmesi planlanıyor.
HAYVANLAR SOKAKTA AÇ VE SUSUZ BIRAKILMIYOR
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Seyhanlı’nın yaşam kalitesini artırmak için çalışırken, doğaya ve hayvanlara da sahip çıktıklarını hatırlattı. Belediye ekiplerinin sokak hayvanları için 84 değişik noktada besleme yaptığını aktaran Başkan Akay, “Belediye olarak ulaşamadığımız sokak hayvanlarına,  hayvanseverlerin desteğiyle ulaşıyoruz. Pandemi nedeniyle hayvan severlerin evine kadar mamaları götürüyoruz. Hayvanseverler de çevresindeki sokak hayvanlarını besliyor. Ayrıca sokak hayvanlarının birinci derecede ölüm nedeni olan susuzluğu önlemek için sulukları, otomatik suluklarla yeniliyoruz. Otomatik suluklarla sokak hayvanlarının suyu hiç eksilmeyecek. Kısaca Sokak hayvanları sokakta aç ve susuz kalmayacak” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!