Seyhan'dan Yalmanlı'ya spor tesisi

Güncelleme Tarihi:

Seyhandan Yalmanlıya spor tesisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2022 15:21

Seyhan'dan Yalmanlı'ya spor tesisi

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi'nin, içerisinde muhtarlık binası, futbol, basketbol, voleybol sahaları ile tenis kortu bulunan tesisi, gerçekleştirilen törenle Yalmanlı Mahallesi'nde hizmete girdi. Kırsal bölgeleri kalkındırmanın önemini vurgulayan Başkan Akay, “Burası sadece bir spor alanı olmayacak, kısa süre sonra burada eğitim ihtiyaçlarının, kadınların bazı temel gereksinimlerinin karşılanacağı bir alan da olacak” dedi.
Seyhan Belediyesi’nin Yalmanlı Mahallesi'nde yapımını tamamladığı muhtarlık binası ve spor tesislerinin açılışı CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, muhtarlar, meclis üyeleri, CHP Seyhan İlçe Örgütü yöneticileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Adana dışında olduğu için açılışa katılamayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın selamını ileterek sözlerine başlayan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, ilçeyi daha yaşanabilir, refah ve mutlu insanların yaşadığı bir kent haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.
Kentin kırsal bölgelerinin kalkınmasının önemini vurgulayan Başkan Akay, kırsal kalkınmanın özen gösterilmesi gereken önemli ve öncelikle konulardan biri olduğunu vurguladı. Yalmanlı’da bu hedefe yönelik bir hizmeti yaşama geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Akay, “Yalmanlı köyündekilerin şehirde ikamet gereksinimi duymadan yaşamaları ve üretime katkıda bulunmaları bizim en temel düşüncelerimizden bir tanesi. Benzer şeyleri diğer kırsal bölgelerde de uygulamaya çalışacağız. Zaman zaman buna ait çok ciddi çalışmalarımız var. Yakın gelecekte onları da göreceğiz” diye konuştu.
'SPORTİF FAALİYETLE SINIRLI BİR HİZMET ALANI OLMAYACAK'
Hizmete açılan tesisin sportif faaliyetlerle sınırlı bir hizmet alanı olmayacağının altını çizen Başkan Akay, “Kısa süre sonra burada eğitim ihtiyaçlarının ve  kadınların bazı temel gereksinimlerinin karşılanacağı alan da olacak burası. Sporla gençlerimiz, çocuklarımız gerek vücut, gerek ruh ve zihin sağlığı açısından ilerleme kaydederken, aynı zamanda kadınlar da şehirde yaşayanlara sağlanan her türlü olanağı büyük ölçüde burada bulacaklar. Bu tesisin yapımı sırasında desteğini esirgemeyen muhtarımıza ve köy halkına teşekkür ediyorum. Daima birlikte ve beraber olacağız. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Seyhan Belediyesi’nin hizmete açtığı spor tesislerinin toplum için çok faydalı olduğunun altını çizen CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ise gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulması, sporla, bilimle ve kitaplarla uğraşmasının önemini anlattı. Çocuklara ve gençlere tesislerden yararlanmaları çağrısında bulunan Yalmanlı Mahallesi Muhtarı Oktay Baysal da Başkan Akay’a ve emeği geçenlere teşekkür etti. 
İçerisinde muhtarlık binası, futbol, basketbol ve voleybol sahası ile tenis kortu bulunan tesisin açılış kurdelesi kesildi. Açılışta çocuklara pamuklu şeker ikram edildi, tiyatro oyunu da sahnelendi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!