Seyhan’da eşitlik dostu 3 iş yerine daha 'mor bayrak'

Güncelleme Tarihi:

Seyhan’da eşitlik dostu 3 iş yerine daha mor bayrak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2021 13:04

Seyhan’da eşitlik dostu 3 iş yerine daha 'mor bayrak'

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi’nin kadınların iş yaşamında daha etkin olarak yer almalarını teşvik etmek ve kadınların ekonomi üzerindeki olumlu etkilerinin fark edilmesini sağlamak amacıyla başlattığı projede belirlenen şartlara uyan ve eşitlik dostu üç iş yerine daha 'Mor Bayrak' tabelası verildi.
Seyhan Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından, kadınların iş yaşamında daha etkin olarak yer almalarını teşvik etmek ve kadınların ekonomi üzerindeki olumlu etkilerinin fark edilmesini sağlamak amacıyla başlatılan 'Mor Bayrak Eşitlik Dostu İş yeri Projesi'nde belirlenen şartlara uyan ve eşitlik dostu üç iş yerine daha 'Mor Bayrak' tabelası verildi. İşletmelere işyeri açma ve çalışma ruhsatı harçlarında yüzde 20 oranında indirim olanağı da sağlandığı bildirildi.  
ARANAN KOŞULLAR
Eşitlik dostu işyeri statüsüne kavuşmak isteyen işletmelerde, işverenin kadın girişimci olması, sigortalı çalışan kadın sayısının yüzde 50 ve üzerinde olması, işyerinde kadınlar için ayrı tuvalet bulunması, iş yerinin engelli erişimine uygun bulunması, işyerinin kaliteli ve temiz hizmet vermesi koşulları aranıyor. Bu koşulları sağlayan işletmelere, tasarımı Seyhan Belediyesi tarafından yapılan 'Mor Bayrak Eşitlik Dostu İş yeri' tabelası asılıyor. Mor Bayrak Eşitlik Dostu İş yeri statüsü kazanmak isteyen işletme sahiplerinin, Seyhan Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne başvurması gerekiyor.
BAŞKAN AKAY'DAN ZİYARET
Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, üçü de Gürselpaşa Mahallesi’nde faaliyet gösteren kadın girişimcilerin işletmelerini ziyaret etti. İşletme sahiplerini kadın-erkek eşitliğini gözeten çalışma anlayışları için kutlayan Başkan Akay, işletme sahiplerine bol kazanç diledi.
'ÇAĞDAŞ UYGARLIK HEDEFİNE KADINLARLA ULAŞACAĞIZ'
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyet hedefine kadınlar olmadan ulaşılmasının çok güç olduğunu belirten Başkan Akay, “Kurtuluş Savaşı’nı kadınlar ve erkekler birlikte kazandı. Cumhuriyeti kurup devrimleri gerçekleştirenler de yine kadınlar ve erkeklerdi. Kadınların yaşamın her alanında daha çok olması ve görünür hale gelmesi gerek. Çağdaş bir uygarlık hedefine kadınlar ve erkekler birlikte ulaşacağız” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!