Seyhan, sevgisini kimsesizlerle paylaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Seyhan, sevgisini kimsesizlerle paylaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2021 10:59

Seyhan, sevgisini kimsesizlerle paylaşıyor

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi, sokaklarda yaşadığı belirlenen 15 evsizi otele yerleştirdi. Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği işbirliğiyle 14 Şubat Sevgililer Günü'nde 'Sevgimiz kimsesiz değil' sloganıyla etkinlik düzenleyen ekipler, evsizlerle birlikte sokak canlılarını besledi.
Ekonomik ve sosyal koşullar nedeniyle barınacak evi ve kimsesi olmayan vatandaşlara Seyhan Belediyesi sahip çıkıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın talimatıyla sokakta yaşayan kimsesizler için seferber oldu. Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği işbirliğiyle yapılan çalışma kapsamında belirlenen 15 evsiz, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından bir otele yerleştirildi.
Tüm ihtiyaçları belediye tarafından karşılanan vatandaşlar, 14 Şubat Sevgi Günü’nde de ‘Sevgimiz kimsesiz değil’ sloganıyla kendileri için düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.
Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel'in de katıldığı etkinlikte kimsesizler önce sokak canlılarını besledi, sonra da Seyhan Belediyesi’nin tesislerinde birlikte yemek yiyip, Başkan Akay’la sohbet etti.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir’ sözlerini anımsatan Başkan Akay, Seyhan Belediyesi’nin de aynı anlayış ve sorumluluk bilinciyle, kimsesiz ve sokakta yaşayan vatandaşlara sahip çıkmaya çalıştığını söyledi.
Seyhan Belediyesi olarak vatandaşların refahını artırmak, onların huzurlu, mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamak için hiçbir ayrım yapmadan hizmet ürettiklerini dile getiren Başkan Akay, “Sokakta yaşayan kimsesizlere sahip çıkmak sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği. Tek bir vatandaşımızın dahi sokakta yaşaması kabul edilebilir bir durum değil. Vatandaşlarımızın vergilerini yine vatandaşlarımız için kullanıp, sevgimizi onlarla paylaşıyoruz. Sevgimiz paylaştıkça çoğalıyor. Onların yüzlerindeki gülümseme, geleceğe dair besledikleri umutlar bize yetiyor da artıyor” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!