Seyhan Belediyesi'nden mobil aşevi

Güncelleme Tarihi:

Seyhan Belediyesinden mobil aşevi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2021 13:11

Seyhan Belediyesi'nden mobil aşevi

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi, merkeze uzak mahallelerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için mobil aşevini hizmete soktu.
Pandemi nedeniyle sosyal hizmetleri yoğunlaştıran Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi, Ramazan ayında 'komşusu aç yatan bizden değildir' anlayışıyla aşevlerinin kapasitesini ve sıcak yemek dağıtım noktalarını artırdı. Yerleşik aşevi bulunmayan merkeze uzak mahallelerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için de Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, bir karavanı mobil aşevine dönüştürerek halkın hizmetine sundu. İlk olarak Zeytinli Mahallesi'ndeki mevsimlik tarım işçilerine hizmet veren ‘Mobil Aşevi’ ile Ramazan ayının dayanışma ve paylaşma ruhu yaşatıldı. 
Seyhan Belediyesi aşevleri aracılığıyla her gün 2 bin kişiye sıcak yemek ikram ediliyor ve ayrıca 65 yaş üzerindeki yaklaşık 1000 vatandaşın evine de günlük sıcak yemek ulaştırılıyor. Sıcak yemek dağıtım noktaları mobil aşevinin yanı sıra Fatih, Narlıca, Ova, Yeşilyuva, Fevzipaşa, Bey Mahalleleri ile Kocavezir Mahallesi Muhtarlığı önü, Karasoku Mahallesi ve Şehit Fatih Yeniay Aşevi olarak belirlendi. 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!