Lokman Hekim efsanesi yeniden hayat buluyor

Güncelleme Tarihi:

Lokman Hekim efsanesi yeniden hayat buluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2021 16:28

Lokman Hekim efsanesi yeniden hayat buluyor

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- YÜREĞİR Belediyesi ile Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Tıbbi ve Aromatik Bitki Üretiminin Artırılması Projesi’ kapsamında ilçede 100 bin bitki toprakla buluşacak.
Tıbbi ve Aromatik Bitki Üretiminin Artırılması Projesi’ kapsamında Adana Valiliği’nde imza töreni düzenlendi. Törene Vali Süleyman Elban, Vali Yardımcısı Zafer Öz, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin ile ilgili yetkililer katıldı. 
Adana Valiliği koordinesinde gerçekleştirilecek proje ile Nisan ayında Yüreğir, Kozan, İmamoğlu, Sarıçam, Çukurova ve Ceyhan ilçelerinde yöreye uygun 694 bin 750 adet tıbbi ve aromatik bitkinin çiftçi bazında dikimi gerçekleştirilecek. Ülke ve bölge ekonomisi içerisinde önemli bir yere sahip olan tıbbi ve aromatik bitkilerin kentte  mevcut üretiminin artırılmasının hedeflendiği proje kapsamında Yüreğir’de biberiye, adaçayı, tıbbi nane, melisa, lavanta, kekik, ölmez otu, zerdeçal ve papatyadan oluşan 100 bin adet bitki fidesi toprakla buluşacak.
Proje için Yakapınar Mahallesi’nde bir uygulama alanının oluşturulacağını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Bölgemiz verimli toprakları ve uygun iklim şartları ile ticareti yapılan ürünlerin kısa zamanda ticari hacmini artıracak, ülke ticaretinde ilk sıralara yükseltecek potansiyele sahiptir. Projemiz ile ekonomik getirisi yüksek tıbbi ve aromatik bitkilerin bölgedeki ruhu yeniden canlandıracağına inanıyorum” dedi.
Halk efsanelerinde adı geçen ve anlatılara göre tıbbi bitkilerle şifa dağıtan Lokman Hekim’in ölümsüzlük sırrını bu bölgede kaybettiğine inanıldığını da hatırlatan Başkan Kocaispir, “Projemiz aynı zamanda turizm yönünden çok farklı bir öneme sahip olan ve hala restorasyon çalışmaları devam eden Misis Antik Kenti’nin tanıtılmasına, bölgedeki ticaret ve istihdamın artmasına önemli bir katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Vali Süleyman Elban ise Adana'yı tıbbi ve aromatik bitki üretim merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!