Kreş öğretmenlerine akıl ve zeka oyunları eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Kreş öğretmenlerine akıl ve zeka oyunları eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2020 13:04

Kreş öğretmenlerine akıl ve zeka oyunları eğitimi

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi kreşlerinde eğitim gören çocuklara, bilişsel, dil, motor, sosyal ve duygusal gelişiminin sağlıklı oluşumuna katkı vermek üzere kreş öğretmenlerine ve yöneticilere Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Zeka Oyunları İl Formatörü Yeliz Demir tarafından uygulamalı akıl ve zeka oyunları eğitimi verildi.  
Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Zeka Oyunları İl Formatörü ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları usta eğitmeni Yeliz Demir, Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde öğretmen ve yöneticilere uygulamalı eğitim gerçekleştirdi. Herhangi bir kültüre, dile, ırka bağlı olmadan, herhangi bir özel bilgi gerektirmeden, verilen ipuçlarının yardımıyla belirli bir mantık izlenerek ve akıl yürütülerek çözülen problemlere genel olarak zeka oyunları dendiğini anlatan Demir, çocuk oyunu asli işi olarak gördüğü ve bilişsel, duygusal, fiziksel gelişiminin en hızlı yaşandığı okul öncesi dönemde zeka ve akıl oyunlarının çocukların gelişimine büyük ve olumlu etkisi bulunduğunu söyledi.
“ZEKA VE AKIL OYUNLARI, OYUNCAK DEĞİLDİR”
Demir, zeka ve akıl oyunlarının, sadece bir oyun olmadığını belirtti. Akıl ve zeka oyunlarının “Oyuncak” olmadığının altını çizen Demir, “Oyuncakla, zeka oyunu arasındaki fark; kurallardır. Zeka oyunlarının mutlaka kuralları ve bir stratejisi vardır. Zeka ve akıl oyunları, eğlendirici, eğitici, geliştirici materyallerdir” dedi.
“BİLİMSEL YAKLAŞIMIN ÇOCUKLARA ETKİSİ YÜKSEK OLACAK”
Akıl ve Zeka oyunları uygulamalı eğitiminin tamamlanmasının ardından kısa bir ziyaret gerçekleştiren Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, bilimsel yaklaşımların kreş öğretmenleri ve yöneticilere onlardan da çocuklara aktarılacak olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Başkan Akay, “Çocuklarımıza oyun ile birlikte verilecek eğitimle bilişsel, duygusal, fiziksel gelişimlerine önemli bir katkı sunmuş olacağız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için ne yapsak azdır” diye konuştu.
EĞİTİMCİLERE TEŞEKKÜR BELGESİ
3 aşamadan oluşan eğitimin ardından Başkan Akay Demir ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür belgesi sundu. Teorik ve uygulamalı eğitimi tamamlayan kreş öğretmenleri ve yöneticiler, pandemi sürecine uygun olarak kreşler açıldığında çocuklara akıl ve zeka oyunları tekniğiyle eğitim verecek. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!