‘Kariyer Günleri 2018’de kariyer planlamasının önemi anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Kariyer Günleri 2018’de kariyer planlamasının önemi anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 12:54

‘Kariyer Günleri 2018’de kariyer planlamasının önemi anlatıldı

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından "Kariyerinle Geleceğini Yönet" temasıyla düzenlenen “Kariyer Günleri 2018” Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
15 şirketin stant açtığı etkinlikte iş ve staj başvuruları kabul edildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Kariyer Günleri 2018’in düzenlenmesinde emeği geçen İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karaveli başta olmak üzere, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Ulusal istihdam politikasının oluşturulmasına ve istihdamın korunmasına, geliştirilmesine ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak görevi doğrultusunda faaliyetlerini yürüten İŞKUR, gençleri işgücü piyasasına hazırlama ve genç istihdamını artırma amacıyla “Kariyerinle Geleceğini Yönet” temalı Kariyer Günleri 2018 etkinliği düzenledi.
KARİYER PLANLAMA ÖNEMLİ
Etkinliğin açılışında konuşan İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karaveli, iş gücü piyasasının en temel sorunlarından biri olan mesleki yeterliliklere sahip personel bulunamamasının, işverenlerin hem ekonomi hem de zaman açısından zarara uğradığı bir durum olduğunu ifade etti. Karaveli şöyle konuştu:
“Bu sorunun temelinde kariyer planlamanın eksikliği hissedilmektedir. Dolayısıyla kariyer planlamaya önem vererek piyasanın kalifiye eleman sorununu çözmek; aynı zamanda ülkemiz işgücü piyasasının çıktıları üzerinde olumlu etkiler yaratacak, daha profesyonel ve çağın gerekliliklerine uygun aktörler ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Profesyonel iş hayatına atıldığınızda sizler de göreceksiniz ki başaracağınız işler çalıştığınız işletmelere ve dolayısıyla ülkemize önemli değerler katacaktır. Hem sizin hem de sizler sayesinde ülkemizin geleceğini etkileyecek olan çabalarınız önemli oranda genç nüfusa sahip olan ülkemiz için en önemli gelişim kaynağıdır. Unutmayınız ki atacağınız her adım sizin kariyeriniz kadar ülkemizi de olumlu ya da olumsuz etkileyecektir."
Etkinlikte aynı zamanda Temsa İnsan Kaynakları Müdürü Onur Ortatepe, Abdioğulları Plastik İnsan Kaynakları Müdürü Işık Gül, Adana Hiltonsa İnsan Kaynakları Uzmanı Gönül Songürer, Eğitmen ve Profesyonel Koç Gülşah Şişman ile İş ve Meslek Danışmanı/İş Kulübü Lideri Necati Başakçı sunumlarını yaparak öğrencileri bilgilendirdi. ÇÜ öğrencisi Murat Akdoğan da keman dinletisi ile katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!