Halka bilimsel hizmet için teknik iş birliği protokolü

Güncelleme Tarihi:

Halka bilimsel hizmet için teknik iş birliği protokolü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2020 13:53

Halka bilimsel hizmet için teknik iş birliği protokolü

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)-ADANA Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi arasında imzalanan protokol ile kentteki yatırımlarda iş birliği sağlandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ''Protokol ile mimari projeler, ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenlenecek, birlikte tartışılacak ve hayata geçirilecek'' dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Duygu Saban, Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Yeğin ve Öğretim Görevlisi Tolga Uzun arasında, kent genelinde belediye yatırımlarının mimari projelerinin hazırlanması, ulusal ve uluslararası yarışmaları birlikte yapma ve teknik iş birliği amacıyla protokol imzalandı.
Başkan Karalar, kent ölçeğindeki tüm projelerde sivil toplum kuruluşları ile birlikte karar almayı hedeflediklerini belirtti. Karalar, "Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile teknik iş birliği protokolü imzaladık. Protokol ile mimari projeler, ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenlenecek, birlikte tartışılacak ve hayata geçirilecek. Protokol kapsamında ilk proje olarak Çukurova Üniversitesi Yurdu önündeki 'Yaya Üst Geçidi Mimari Projesi' çalışmalarına başlanacak” dedi.
Başkan Karalar, bilimi ve uzmanlığı ön plana alacaklarını ve Türkiye’nin birçok üniversitesiyle halihazırda çalıştıklarını vurguladı. Başkan Karalar, Çukurova Üniversitesi’nin diğer bölümleriyle de iş birliği yapmak üzere hazırlıklar yapıldığını, ayrıca kentteki diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği olanaklarını artıracaklarını kaydetti.
Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Duygu Saban da Adana Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!