Düğün salon sahiplerine eğitim 

Güncelleme Tarihi:

Düğün salon sahiplerine eğitim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2020 11:25

Düğün salon sahiplerine eğitim 

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- ADANA'da koronavirüs salgını nedeniyle 19 Mart'tan bu yana kapalı olan ve 1 Temmuz'da kapılarını yeniden açacak olan düğün davet salonları sahipleri hazırlıklarını tamamladı.
Adana Düğün Salonları Organizasyon Derneği (ADSOD), düğünlerin sağlıklı yapılabilmesi amacıyla üyeleri ile bir araya gelerek hizmetiçi eğitim verdi. ADSOD Başkanı Ayhan Şirin, İçişleri Bakanlığının geçtiğimiz günlerde  81 ilin valiliğine 'Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler' konulu genelge gönderdiğini anımsattı.  4 aydır kapalı olmaları nedeniyle oldukça zor günler geçirdiklerini ve 1 Temmuz tarihini sabırsızlıkla beklediklerini belirten Şirin, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.
Düğün salonu sahipleri olarak halkın sağlığını önemsediklerini anlatan Şirin, genelgeye göre düğünlerde takı merasimi olmayacağını, salonların belirli yerlerine sosyal mesafe planları asıp yer işaretlemeleri yaptıklarını bildirdi. Şirin, üyelerini salon girişlerinde misafirlerin ateş ölçümlerini yapıp,  maske kuralına uymaları konusunda uyardıklarını ifade ederek, "Düğünleri sağlıklı yapacağız" dedi.
Şirin, gelin ve damadın aileleriyle oynayamayacağı bir düğün düşünemediklerini,  genelgede sosyal mesafe kurallarına uygun bir düzenleme yapılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!