Çukurova'da işçilere ek zam

Güncelleme Tarihi:

Çukurovada işçilere ek zam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2022 12:37

Çukurova'da işçilere ek zam

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA İmar A.Ş ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında, Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü imzalandı. Belediye Başkanı Soner Çetin, belediyede en düşük asgari ücretin 6 bin 700 liraya yükseldiğini, şantiyelerde çalışan işçilerin ise en düşük 7 bin lira alacağını açıkladı.
Çukurova Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında kadrolu işçileri kapsayan Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü, önceki gün taraflar arasında varılan anlaşmayla imzalandı. Belediye Başkanı Soner Çetin ve DİSK Genel İş Adana Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu ile sendika temsilcilerinin katıldığı imza töreninde, büro çalışanlarının en düşük 6 bin 700 lira, sahadaki şantiye çalışanlarının da 7 bin lira alacağı açıklandı.
Başkan Soner Çetin, asgari ücretliye en fazla zam yapan belediyelerden birisinin de bu protokolle Çukurova olduğunu söyledi.
DİSK Genel İş Sendikası Adana Şubesi Çukurova Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu, Başkan Soner Çetin’e işçilerin hakları için verdiği destekler için teşekkür etti. Çukurova Belediyesi’nin, her zaman işçiden yana kararlar aldığını söyleyen Gündoğdu, bugün de belediye çalışanlarının yüzünün güldüğünü belirtti. Çukurova Belediyesi’nin yaptığı ek zamlarla diğer belediyelere örnek olduğunu anlatan Gündoğdu, sözleşme masasından çıkan zamların hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Belediye çalışanları ise Başkan Soner Çetin’e teşekkür ederek, işçilere tanıdığı haklardan dolayı son derece mutlu olduklarını bildirdi.  (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!