Çiftçiler Günü'nde üreticiye 600 bin çilek fidesi dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Çiftçiler Gününde üreticiye 600 bin çilek fidesi dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2020 13:32

Çiftçiler Günü'nde üreticiye 600 bin çilek fidesi dağıtıldı

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi Pozantı’da üreticilere Çiftçiler Günü'nde 600 bin çilek fidesi ulaştırdı.
2019 yılında 1 milyon çilek fidesi dağıtan ve bu yıl bu hedefi aşmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, Pozantı’nın 12 köyünde tarım yapan 90 üreticiye Çiftçiler Günü'nde çilek fidesi ve organik gübre desteği verdi. Aşçıbekirli Köyü'nde düzenlenen çilek dağıtım törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar, üreticiler ve Pozantılılar katıldı. Başkan Zeydan Karalar, törene katılanları sosyal mesafe kuralına uymaları yönünde uyararak, "Sizin sağlığınızdan daha önemli hiç bir şey yok. Biz belediye başkanları sizin ekonomik geleceğinizi biraz daha iyileştirmek için çaba gösteriyoruz ama sağlığınızı koruyamazsanız bunun bir anlamı olmaz'' dedi.
'ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN'
Çilek üretiminin bölge halkı için önemli olduğundan destek vermeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Karalar, şöyle konuştu: "Geçen yıl çilek üretimi iyi sonuç verdi. Çileğin kilosu 6-7 liraya satıldı. Ben herkesten daha çok mutlu oldum. Özellikle kadınlarımızın ekmesi, üretmesi, hasat alması ve para kazanması, emin olun beni herkesten çok mutlu ediyor. Bu kardeşiniz Adana halkının mutluluğu için canını da feda etmeye hazırdır.  Şimdi Alpu, Aşçıbekirli, Dağdibi, Fındıklı, Gökbez, Hamidiye, Kamışlı, Karakışlakçı, Ömerli, Yağlıtaş, Yenikonacık ve Yukarıbelemedik  köylerinde 600 bin fide dağıtacağız. Eylül ayında, toplam 1 milyonu geçecek şekilde yeniden çilek fidesi dağıtacağız. Tüm bunları emin olun çok zor şartlar altında planlayıp hayata geçiriyoruz. Çiftçinin elinden tutmamız gerekiyor, köylünün elinden tutmamız gerekiyor. Çünkü bunlar üretmezse biz bir şey yiyemeyiz. Hayatımızı idame ettirmemiz için köylüye bizim destek olmamız lazım. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Köylü Milletin Efendisidir’ demişti ya. Bizlerin yeniden köylüyü milletin efendisi yapmamız gerek. Bu konuda çabalarımız desteklerimiz çalışmalarımız devam edecek. Bu günler de geçecek inşallah. Bugün Çiftçiler Günü. Çiftçilerimizin gününü kutluyorum."
Konuşmasında vatandaşların 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile Ramazan Bayramlarını da kutlayan Başkan Zeydan Karalar, Adana’nın düşman işgalinden kurtulmasında Pozantı halkının üstlendiği önemli rolden bahsetti. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ile Aşkıbekirli Köyü Muhtarı Bünyamin Ortaköylü ve Karakışlakçı Köyü Muhtarı Harun Yetkin üreticiye verdiği destekten dolayı Başkan Zeydan Karalar’a teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!