Başkan Zeydan Karalar: Su kesintisi yapılmayacak

Güncelleme Tarihi:

Başkan Zeydan Karalar: Su kesintisi yapılmayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2020 15:27

Başkan Zeydan Karalar: Su kesintisi yapılmayacak

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi, koronavirüse karşı aldığı önlemler kapsamında 15 ilçe belediyesi ile gar, metro giriş ve çıkışları, kentin kalabalık bölgelerinden oluşan 100 noktaya ve belediye otobüslerine dezenfektan yerleştirildi. Ayrıca hijyen tedbirleri kapsamında konut bazında ASKİ aboneliklerinde ödenmeyen faturalar nedeniyle bir süre su kesintisi yapılmayacağı bildirildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatları doğrultusunda, kent genelinde başlatılan temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda okullar, otogar, gar, havalimanı, metro, müzeler, ibadethaneler, çocuk parkları, parklar, belediye otobüsleri ve özel halk otobüsleri dezenfekte ediliyor.
BELEDİYE BAŞKANLARINDAN ORTAK ÇALIŞMA
Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde de, halkla buluşulan, halka kesintisiz hizmet veren birimler başta olmak üzere dezenfeksiyon çalışması gerçekleştiriyor. 18 Mart 2020 tarihinde Başkan Zeydan Karalar ve 4 merkez ilçenin belediye başkanlarının katılımıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binasında yapılan toplantı sonucunda Koronavirüsle mücadele hususunda ortak hareket etme ve iş bölümü yapma kararı alındı.
KORONAVİRÜS KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Adana Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesinde de Koronavirüs toplantısı gerçekleştirerek, daireler ve birimler arası iş bölümü, görev dağılımı gerçekleştirdi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi koordinesinde, Adana Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs Kriz Masası oluşturuldu.
OTOBÜSLERE DEZENFEKTAN KONULDU
Halkı koronavirüsle ilgili bilinçlendirmek ve virüsten korunma yöntemlerini aktarmak amacıyla açık hava reklam mecralarına, billboardlara afişler konuldu. Yine aynı amaçla el ilanı bastırıldı.
Otogar, havalimanı, Adana Büyükşehir Belediyesi, 15 ilçe belediyesi, gar, metro giriş ve çıkışları ile kentin kalabalık bölgelerinden oluşan 100 noktaya dezenfektan konuldu. Yine Adana Büyükşehir Belediyesine ait otobüslere 250 adet dezenfektan yerleştirildi.
BİR SÜRE SU KESİNTİSİ OLMAYACAK
Zeydan Karalar, Konorovirüs sorunu nedeniyle, hijyen tedbirleri kapsamında konut bazında ASKİ aboneliklerinde ödenmeyen faturalar nedeniyle bir süre su kesintisi yapılmayacağını da duyurdu.
Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi girişlerinde, güvenlik görevlilerince, elektronik cihazlarla ateş ölçülmesi işlemi gerçekleştiriliyor. Başkan Zeydan Karalar, koronavirüsün kesinlikle hafife alınmaması gerektiğini belirterek ''Önlemini al, evde kal, sağlıklı kal" mesajını verdi. Başkan Zeydan Karalar, kurallara uyarak, sorunun üstesinden hep birlikte gelineceğine inandığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!