Başkan Saygılı: İhtiyaç sahiplerinin kaşığına lokma, sofrasına katık oluyoruz

Güncelleme Tarihi:

Başkan Saygılı: İhtiyaç sahiplerinin kaşığına lokma, sofrasına katık oluyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2020 10:12

Başkan Saygılı: İhtiyaç sahiplerinin kaşığına lokma, sofrasına katık oluyoruz

Haberin Devamı

Gülşah ÖZGEN/ADANA,(DHA)- TÜRK Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, bu yıl "Kurban Bayramı'nı yıl boyu yaşatıyorsan Hilal olsun Türkiye" sloganıyla yola çıktıklarını ve Adanalı iş insanlarından büyük destek gördüklerini belirtti. Başkan Saygılı, "Bu destekle yıl boyu ihtiyaç sahiplerinin kaşığına lokma, sofrasına katık olduk" dedi. 
'Kurban Bayramı'nı yıl boyu yaşatıyorsan Hilal olsun Türkiye' kampanyasına alınan bağışlarla konserve haline getirilen etlerin kentin 15 ilçesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını dile getiren Başkan Saygılı, "Bu bağışları bilmediğimiz ve tanımadığımız insanlara iyilik yapmak adına aldık. Onlara, 'yetimin kaşığına lokma olacaksan sofrasına aş olacaksan bağışını Kızılay'a yap' diyoruz. Yılın 12 ayı boyunca tek başına kurban ve ramazan olarak iki kampanya öne çıkıyor. 12 ay boyunca düzenli bir şekilde uluslararası yaptığımız tüm çağrılarda yaptığı desteklerle Adanamız ve iş dünyamız önce Kızılay diyorlar. Adana'daki 15 ilçemizin bütün köylerinden mezrasından Torosların zirvesindeki her bir noktaya iyiliği ulaştırmış oluyoruz" dedi. Türk Kızılayı'nın bu yıl kampanyasında 150 bin kurban kesmeyi hedeflediğini ve belirlenen kotaya ulaştığını dile getiren Başkan Saygılı, "Et balık kurumunda islami usullere göre müftülüğümüzden din görevlisi ve bir noter eşliğinde biz kurbanlarımızı kestik. Kurban süreci bittikten sonra hemşerilerimizin bağışları et balık kurumunda konserve gibi bir kısmı kavurma bir kısmı kıyma olarak dondurulmuş zincirle hazır oluyor. Ortalama 2 ay sonra kurban psikolojisinden ve evdeki kıymetli ihtiyaç sahipleri komşu paylarından gelen etlerin bittiğini öngörerek dağıtıma başladık" diye konuştu. 
Kurbanlıklardan oluşan konserverlerin yanı sıra iş dünyasından da aldıkları destekle gıda kolisi hazırladıklarını söyleyen Saygılı, şöyle konuştu: "Fabrikalarımızdan gıda talebinde bulunuyoruz. İş dünyasından kimi fasulye gönderiyor kimi nohut gönderiyor kimisi makarna gönderiyor kimisi un gönderiyor.  Koli yapıyoruz. Kolinin içine bir kavurma bir de kıyma koyduğumuz zaman ihtiyaç sahiplerinin evine ulaştırdığımız zaman Torosların eteğindeki o yoksul teyzenin yoksul kardeşimizin yüzleri gülüyor. Kaşığına lokma oluyoruz, sofrasına katık oluyoruz." 

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!