Başkan Akay: Dijitalleşen dünyada zanaat daha da değer kazandı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Akay: Dijitalleşen dünyada zanaat daha da değer kazandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2020 10:12

Başkan Akay: Dijitalleşen dünyada zanaat daha da değer kazandı

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, salgının belli bir noktada kontrol altına alınmasıyla sosyal mesafe önlemleri dikkate alarak gerçekleştirdiği istişare toplantılarına esnaf ve zanaatkarlarla devam etti.
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay Havuzlubahçe Mahallesi'nde el emeği mobilya üretimi yapan zanaatkarları ve esnafı ziyaret etti. Başkan Akay ile sohbet eden esnaf ve zanaatkarlar, ''Pandemi sürecinde 3 ay çalışamadık. Şimdi 1 saat fazla çalışmak istesek, vatandaş haklı olarak rahatsız oluyor ve şikayetini dile getiriyor. Yerleşim alanı içinde iş yeri olmasının handikapını yaşıyoruz" dedi.
El emeği ile şekillenen çıraklık kalfalık ve ustalık bağıyla ilerleyen zanaatın artık tüm dünyada daha da önemsendiğini kaydeden Başkan Akay, dijitalleşen dünyada el emeği ürünlerin değerinin arttığına dikkati çekti. Belediye olarak üretime büyüt önem verdiklerini belirten Başkan Akay, "Üreten zanaatkârın ellerinde şekillenen ürünler sadece Adana ve Türkiye’de değil Ortadoğu ve diğer ülkelerde de ciddi karşılık buluyor. Her alanda üreten zanaatkar veya çiftçi için ne yapabiliriz, katma değeri yüksek ürünlerin oluşumuna katkımız nasıl olur, onları üretime daha fazla nasıl yönlendirebiliriz, nasıl katkımız olur onu araştırıyoruz" diye konuştu.
Bölgede etkin şekilde yapılan mobilya, ayakkabı ve konfeksiyon ürünleri üretiminin zanaatkarlarca gerçekleştirildiğini anımsatan Başkan Akay, şöye konuştu:
"Hiçbir zanaat kitaptan öğrenilmez. Bölgemizde mobilya, ayakkabı ve konfeksiyon üretimi yılların tecrübesiyle yoğrulmuş zanaatkarlarca yapılıyor. Ancak zanaatlarımız yetenekli ellerini maalesef fason üretim için kullanmak durumunda kalıyor. Bir İtalya bir gömleği bizden daha iyi dikemez. Ama onlar bu işi endüstriye dönüştürmüş. İtalyanlar, kentimizde fason olarak bir gömleği diktirip, üzerine marka koyup 10 lira yerine 100 liraya yine bize satabiliyorlar. İşte bizim de hedefimiz 10 liralık gömleğin bizim zanaatkarımız tarafından 100 liraya satılabilmesinin önünü açmak. Bunun için üretene altyapı konusunda destek olmanın yollarını arıyoruz. Bu konudaki desteğimiz mesela bir okul olabilir, fuar gibi ürünlerin gösterildiği mekanlar olabilir. Hedefimizi Avrupa olarak belirleyip zanaatkârın el emeğinden ortaya çıkan ürünlerin katma değeri yüksek ürünler haline getirmemiz gerekiyor." 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!