Adana Müze Kompleksi, tarihe ışık tutuyor 

Güncelleme Tarihi:

Adana Müze Kompleksi, tarihe ışık tutuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 10:37

Adana Müze Kompleksi, tarihe ışık tutuyor 

Haberin Devamı

Akif ÖZDEMİR/ ADANA, (DHA)- ORTADOĞU ve Türkiye'nin en büyük müze kompleksleri arasına giren 68 bin 500 metrekare alana sahip Adana Yeni Müze Kompleksi, 12 bin 500 metrekarelik alanda tarihe ışık tutuyor.
Adana'da 1907 yılında kurulan ancak son dönemde atıl kalan 'Milli Mensucat Fabrikası'nın yerine inşa edilen müze kompleksi, içerisinde Arkeoloji ve Mozaik Müzesi'nin yanı sıra, Kent Müzesi, Tarım Müzesi, Sanayi Müzesi, Etnografya Müzesi ve Çocuk Müzesi bulunduruyor. İlk bölümü geçen yıl açılan kompleksin içinde kafeterya, fuaye, satış birimleri, sinevizyon alanı ve açık alanı da yer alıyor. Kompleks olarak Türkiye'nin en büyüğü olduğu belirtilen müzede, sergileme alanının 36 bin 790 metrekareyi bulduğu belirtilirken, geçen yıl açılışı yapılan Yeni Arkeoloji ve Mozaik Müzesi'nde sergilenen 1350 eserlerin teşhiri modern teknoloji kullanılarak yapılmaya başlandı. 
GEÇMİŞİ AYDINLATACAK
18 bini arkeolojik 51 binden fazla tarihi eserin sergilenebildiği kompleksin ilerleyen dönemde tamamlanacak ikinci etap çalışmasından sonra Tarım Müzesi'nde Adana'nın tarımsal süreci, Sanayi Müzesi'nde ise yine Türkiye'nin ilk sanayi yatırımları sergilenecek. Kent Müzesi'nde kentin geçmişi aydınlatılacak, Etnografya Müzesi'nde de kentin kültürel birikimi gözler önüne serilecek. Çocuk Müzesi'nde de geçmişten günümüze oyuncaklar yer alacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!