12. Uluslararası Tarım Fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

12. Uluslararası Tarım Fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 14:53

12. Uluslararası Tarım Fuarı açıldı

Haberin Devamı

Akif ÖZDEMİR/ADANA,(DHA) - ADANA 12'nci Uluslararası Tarım Fuarı açıldı.
TÜYAP Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışa Adana Valisi Mahmut Demirtaş,  Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, üreticiler ve firma sahipleri katıldı.
Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, Tarım Fuarı'nın her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Alagöz, "Adana Uluslararası Tarım Fuarı'na 200 firmanın yanı sıra İran, Azerbaycan, Gürcistan, KKTC, Lübnan, Irak, Ürdün, Umman, Filistin, İsrail ve Tunus'tan da alım heyetleri katılıyor. Fuarımız yıldan yıla büyüyerek devam ediyor" dedi.
'ÇİFTÇİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ'
Vali Mahmut Demirtaş ise, "Tarıma Dayalı Seracılık İhtisas OSB, Tarıma Dayalı İhtisas Su Ürünleri OSB, Tarıma Dayalı İhtisas Besi-Süt OSB'nin kurulması ile ilgili çalışmalarımızı, yoğun bir biçimde sürdürüyoruz. İhtisas OSB çalışmalarımızın yanında, Yumurtalık ilçemizde 50 bin ton kapasiteli kafes balıkçılığı çalışmalarımıza da başlamış bulunmaktayız. Bu proje ile su ürünleri üretim kapasitemizi dörde katlayacak, ciddi bir istihdam alanı oluşturacak ve en önemlisi ekonomimize yıllık 2 milyar TL katma değer sağlayacağız. Belirttiğimiz tüm bu projelerle bu şehrin şah damarı olan tarımsal üretimin arttırılması için, tüm imkanlarımızı sonuna kadar seferber edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çiftçimizin, üreticimizin, sanayicimizin bütün sorunuyla yakından ilgilenmeye, her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
SAİMBEYLİ STANDI İLGİ ÇEKTİ
12'nci Uluslararası Tarım Fuarı'nda stant açan Saimbeyli Kaymakamlığı, ilçeye özgü lezzetleri ve köylerdeki ev kadınlarının el emeğiyle ürettiği dokumaları tanıttı. Saimbeyli İlçe Tarım Müdürü Halil Paşaoğlu, fuarda yaşadıkları bölgeyi tanıtmaya çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Bölgemizin eko-kültür yönünden zenginliği ve yeni trend olan doğa turizmleri kapsamında değerli alanları taşıdığını düşünüyoruz. Standımızda dışardan gelen insanlara ilçemizi tanıtıyoruz."
Yapılan açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve beraberindekiler, açılan stantları ziyaret etti. Modern tarım ve bahçeciliğin ihtiyaç duyduğu her türlü donanım ve teknolojiye ulaşabilecek fuarın ikinci gününde Adana Tarım Zirvesi, 10 Kasım'da ise 8. Geleneksel Bal Yarışması gerçekleştirilecek.
Fuar 7-10 Kasım'da 09.30-19.00 saatlerinde, 11 Kasım'da ise 09.30-17.00 saatlerinde ziyaret edebilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!