Yedigöze Sulama Projesi ile 1.1 milyon dekar tarım arazisi suyla buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Yedigöze Sulama Projesi ile 1.1 milyon dekar tarım arazisi suyla buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2020 16:28

Yedigöze Sulama Projesi ile 1.1 milyon dekar tarım arazisi suyla buluşacak

Haberin Devamı

KOZAN, (Adana), (DHA)- AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Kozan, İmamoğlu ve Ceyhan ilçelerinde toplam 1.1 milyon dekar tarım arazisini su ile buluşturacak olan ve yapımında sona yaklaşılan ‘Yedigöze Sulama Projesi’nin, Çukurova topraklarında bereketi artıracağını söyledi.
Adana’da 1.1 milyon dekar tarım arazisinin sulanması, Kozan, Ceyhan ve İmamoğlu ilçelerinde tarımsal üretimde verimin artması için başlatılan ve yapımında sona yaklaşılan ‘Aşağı Seyhan Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi’nin inşaat sahasında AK Parti Milletvekili Abdullah Doğru, Devlet Su İşleri (DSİ) 6’ncı Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta ile AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili incelemelerde bulundu. Heyet, projeden faydalanacak köy muhtarlarıyla bir araya gelerek istişare yaptı.
ÇİFTÇİNİN GELECEĞİNE BÜYÜK KATKI SUNACAK
Projenin, Damyeri, Tepecikören, Bağdepe ve Yüksekören Mahalleleri’nde hızla ilerlediğini ve Çukurova’nın bereketli topraklarında üretimin artmasına büyük katkı sunacağını kaydeden Abdullah Doğru, “Ülke geleceğine, ekonomisine ve çiftçisine de can suyu olacak projemiz, hızla ilerliyor. Doğru ve bilinçli tarım ile hem toprağın doğru sulanması teknolojik tarım ve üretim ile çiftçilerin geleceğine büyük bir katkı sunulacak” diye konuştu.
ÇİFTÇİNİN 40 YILLIK HAYALİ GERÇEK OLACAK
DSİ 6’ncı Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta ise Çukurova çiftçisinin 40 yıllık hayalinin gerçek olacağını belirterek, Adana’da son dönemde yapılan su yapılarının artmasıyla, tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynadıklarını söyledi.
YILLIK 1 MİLYAR 292 BİN TL KAZANÇ SAĞLANACAK
Proje hakkında bilgi veren AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili ise projenin, kentin geleceğine yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğunu belirterek, “Projenin tamamlanmasıyla birlikte Kozan, İmamoğlu ve Ceyhan’da bulunan toplam 1.1 milyon dekarlık tarım arazisinde modern borulu sistem sulama yapılacak. Bunun yanı sıra milli ekonomiye yıllık 1 milyar 292 bin TL katkı, 95 bin 500 kişiye de istihdam sağlanacak” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!