Başkan Özgan, partisinden heyetle yangın bölgesinde

Güncelleme Tarihi:

Başkan Özgan, partisinden heyetle yangın bölgesinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2020 13:21

Başkan Özgan, partisinden heyetle yangın bölgesinde

Haberin Devamı

KOZAN(Adana),(DHA)- KOZAN Belediye Başkanı Kazım Özgan, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ve beraberindeki heyetle birlikte 23 Ağustos’ta meydana gelen orman yangınında zarar gören alanlarda incelemelerde bulunduktan sonra köy sakinleriyle bir araya geldi.
Orman yangınlarından zarar gören vatandaşları köylerinde ziyaret eden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ile Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, İl Başkanı Mustafa Gözütok, İlçe Başkanı Muammer Özçelik ve beraberindeki heyet, yangından zarar gören ormanlık alanları yerinde inceledi. Çamlarca ve Çürüklü köylerinde evleri yanan, hayvanları telef olan vatandaşlar ile bir süre sohbet eden heyet, gıda malzemeleri ile battaniye yardımında bulundu.
Söndürme çalışmalarının sona ermesine rağmen hala duman tüten bölgede nefes almakta güçlük çekildiğine işaret eden Mahmut Arıkan, köy halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Arıkan, “Jandarmaya yaptığımız ziyarette yangının büyük bir ihtimalle kundaklamadan kaynaklandığından bahsediliyor. Bu yangının altında binlerce canlı, araziler ve hayvanlar zarar görmüş vaziyette. 80’den fazla evin zarar gördüğüne şahitlik ettik. 180’den fazla insanımızın zarar gördüğünü öğrendik. Üzülüyoruz” dedi.
Kozan Belediye başkan Kazım Özgan ise yangının başladığı ilk günden bu yana vatandaşların yanında olduklarını kaydetti. Özgan, “Devletimiz ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte Kozan Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında olduk. Olmaya da devam ediyoruz. Yangında Allah’a çok şükür can kaybımız yok ama maddi hasar çok. Özellikle şunu belirtmek istiyorum, bu tip ihmallerin önüne geçmemiz lazım. Kozanımız’a, Adanamız’a çok büyük geçmiş olsun. İnşallah bir daha böyle felaketler yaşamayız” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!