KoçFest, Adana'da başladı

Güncelleme Tarihi:

KoçFest, Adanada başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2018 12:34

KoçFest, Adana'da başladı

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA'da Gençlik ve Spor Bakanlığı, Koç grubu ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen, üniversiteli gençleri spor, müzik ve eğlenceyle buluşturan 15'nci Koç Spor Fest (KoçFest) Bahar Oyunları final müsabakaları Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ev sahipliğinde başladı.
56 branşta 26 bini aşkın sporcunun katılımıyla Nisan ayında başlayan KoçFest Bahar Oyunları'nın final müsabakaları düzenlenen açılış töreniyle start aldı. ÇÜ'nün ev sahipliğini yaptığı ve Türkiye’nin faklı illerindeki üniversitelerinden gelen yaklaşık 4 bin sporcunun organizasyon boyunca 10 branşta mücadele edeceği bahar oyunları için Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda tören düzenlendi. Burada konuşan Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Çukurova Üniversitesi’nde ikinci defa bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, büyük organizasyona ikinci defa ev sahipliği yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’a teşekkür etti. ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, “Etkinlik süresince, kampusumuzda ve şehirdeki spor tesislerinde Türk sporunun önemli müsabakaları gerçekleşecek. Öğrencilerimizin buradaki performansı gelişen Türk sporunun bir yansıması olacak" dedi.
EN BÜYÜK SERMAYEMİZ GENÇLER
Türkiye’nin genç nüfusa sahip bir ülke olduğunu hatırlatan Adana Valisi Demirtaş ise, “Dünya nüfusunun giderek yaşlandığı bir dönemde, nüfusunun yaklaşık 20 milyonu okul çağında 18 yaş altında bulunan bir ülke olarak bu gücü en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. En büyük gücümüz, beşeri sermayemizdir, gençlerimizdir, yani sizlersiniz. Sizleri çağımızın gerektirdiği bilgi ve teknolojiyle donatırken sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetleri icra edecek ortamları oluşturmak, fiziksel ve ruhsal anlamda geleceğin dünyasına sizleri en iyi şekilde hazırlamak bizlerin görevidir. Bu anlamda Koç Gurubunun 2006 yılından bu yana düzenlediği KoçFest’in bu anlamda önemli bir görev üstlendiğini belirtmekte yarar görüyorum” dedi. Konuşmaların ardından etkinliğe katkı koyanlara plaket verildi. Açılış töreni gösterilerle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!