Kazım Barışık’ın Vefatı

Güncelleme Tarihi:

Kazım Barışık’ın Vefatı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2015 15:17

TESK VE TESKOMB YÖNETİM KURULU ÜYESİ, ADANA ESOB, EKKK GÜNEY BÖLGE BİRLİĞİ, ADANA TKKNNEO VE KUZEY ADANA EKKK BAŞKANI KAZIM BARIŞIK'IN VEFATI KENTTE BÜYÜK ÜZÜNTÜYE NEDEN OLDU.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Yönetim Kurulu Üyesi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri (EKKK) Güney Bölge Birliği Başkanı, Adana Taksici, Kamyoncu, Kamyonetçi, Nakliyeci ve Nakliyat Komisyoncuları Esnaf Odası (Adana TKKNNEO) ile Kuzey Adana EKKK Başkanı Kazım Barışık’ın vefatı kentte büyük üzüntüyle karşılandı.
Ankara’da bir hastanede yapılan kalp ameliyatı sonrası kurtarılamayarak vefat eden Başkan Barışık’ın cenazesi, aile yakınları, esnaf camiası ileri gelenleri ve dostları tarafından, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na ait cenaze aracı ile bugün sabah saatlerinde Adana’ya getirilerek, Medline Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.
Barışık’ın cenazesi, 30 Temmuz Perşembe günü, saat 11.00’de Seyhan ilçesi Kocavezir Mahallesi’ndeki Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası’na getirilecek, burada yapılacak merasimin ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Buruk Mezarlığı’na götürülecek, kılınacak öğle namazı ve cenaze namazına müteakiben de aile mezarlığında toprağa verilecek.
BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI
Adana Valisi Mustafa Büyük’ten Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Kazım Barışık’ın vefatı dolayısıyla yayımladığı başsağlığı mesajında, "Meslek kuruluşlarımız arasında önemli yer tutan Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı görevini uzun yıllar başarıyla sürdüren, görev süresi boyunca temsil ettiği esnafımızın yanı sıra kentimizin sorunlarının çözümünde gösterdiği ilgi ve duyarlı yaklaşımlar ile toplumca sevilip, sayılan Sayın Kazım Barışık’ın, tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Vefatı, büyük bir üzüntüyle karşılanan Sayın Kazım Barışık’a Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve sevenleri ile temsil ettiği esnafımıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise derin üzüntü içinde olduğunu ve Adana’da esnafın gür sesi olan, ömrünü camiasına ve yaşadığı şehre hizmetle geçiren çok değerli bir insanı kaybetmenin acısını yürekten hissettiğini söyledi.
Kazım Barışık’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileyen Sözlü, Adana’nın yeri doldurulması çok zor bir sivil toplum kuruluşu liderini ve insanını kaybettiğini belirtti.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise mesajında, “Uzun yıllardır esnaf ve sanatkarların problemlerinin çözümü noktasında çalışmalar yürüten, şehrimizin sosyal hayatının önemli simalarından Kazım Barışık’ın vefatından derin üzüntü duydum. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerine sabırlar dilerim” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş da, mesajından “Vatan, millet, bayrak, ezan ve insan sevgisiyle tanıdığımız, uzun yıllar esnafımızın sesi ve yüreği olmuş değerli bir şahsiyetin aramızdan ayrılmış olmasından derin üzüntü duydum. Bu kent için sarf ettiği emekleri ve gayretleri unutulmayacaktır. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına, esnaf camiamıza ve Birlik yönetimindeki mesai arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.
KAZIM BARIŞIK KİMDİR ?
1939 Adana doğumlu, lise mezunu. 1965 yılında esnaflığa başladı. 1972 yılında Adana Şoförler Cemiyeti Yönetim Kurulu, 1984 yılında Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim kurulu üyeliklerine, 1985 yılında da Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına seçildi.
Şoför esnafına kredi sağlamak üzere 1995 yılında Kuzey Adana Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin kuruluşunu gerçekleştirdi ve başkanı oldu.
1996 yılında Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’na, 1999 yılında ise Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Güney Bölge Birliği Başkanlığı’na seçildi.
2000 yılında Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu’nda üye olarak görev aldı.
2006’da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Seçildi.
Kazım Barışık;
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Yönetim Kurulu üyesi,
Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı,
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Güney Bölge Birliği Başkanı,
Adana Taksici, Kamyoncu, Kamyonetçi, Nakliyeci ve Nakliyat Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı,
S.S. Kuzey Adana Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olarak görev yapıyordu.
Kazım Barışık, evli ve 3 çocuk babasıydı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!