Karnaval kostümleri yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Karnaval kostümleri yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2017 12:40

Karnaval kostümleri yarıştı

Haberin Devamı

ADANA 5'inci Portakal Çiçeği Karnavalı'nın Kostüm Tasarım Yarışması renkli görüntülere sahne oldu.
Yarışmada, fütüristik moda anlayışı ile Portakal Çiçeği Karnavalı'nın ruhunu yansıtan kostümler arasından Adana'dan Cemre Yiğitşahin'in tasarladığı kostüm birinciliği kazandı. İstanbul'dan Oğuz Şahin ikinci, aynı kentten Ezgi Gülmen üçüncü oldu.
Başkanlığını Ümit Temurçin'in üstlendiği Çiğdem Akın, Cihan Nacar, Muammer Kapucuoğlu, Duygu Genç Şenyürek, Engin Alpat, Nazi Sezgek ve Tanzer Gözek'ten oluşan jüri tarafından belirlenip finale kalan 10 kostüm karnavalın gala gecesinde defilede sergilendi. Gecenin sunuculuğunu ekranların sevilen yüzü Yeliz Doğramacılar üstlendi.
Birinci olan yarışmacı 5 bin TL para ödülünün yanı sıra Ümit Temurçin ile Premiere Vision Paris Fuarı ziyareti ile ödüllendirildi. İkinci 3 bin TL, üçüncü de 2 bin TL para ödülü ile birlikte İstanbul Moda Akademisi'nde dikiş teknikleri eğitimi almaya hak kazandı.
Defilenin ardından Pandora Grubu birbirinden güzel şarkılarıyla davetlileri coşturdu.
MÜZİK DOLU SON GÜN
Karnavalın son günü olan 9 Nisan'da çok sayıda müzik etkinliği yer alıyor. Geçen yıl hayatını kaybeden ünlü besteci, söz yazarı ve müzisyen Attila Özdemiroğlu için düzenlenen özel konser saat 20.30'da Mimar Sinan Amfi Tiyatro'da yapılacak. Ücretsiz olarak düzenlenecek konserde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın eşliğinde Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Güvenç Dağüstün ve Gripin Attila Özdemiroğlu bestelerini seslendirecek.
Karnaval yerleşkesinde ayrıca gün içerisinde saat 11.00'de Zumba dansı, 12.30'da Hatay Dörtyol Belediyesi'nin halk oyunları ekibi, 13.00'de Adana Bosna Kardeşlik Derneği'nin folklorcuları, 15.30'da Stage 1, hemen ardından 16.30'da alternatif rock Tulpar, 17.30'da Çağ Üniversitesi'nden Grup Voltran, 18.30'da İçerde Band, 19.30'da Grup Lodos konserleri var.
HALK KOŞULARI
Etkinlikleri arasındaki 'Ödüllü Halk Koşusu' saat 09.00'da Adana Tarihi Büyüksaat Kulesi önünden başlayacak ve Merkez Park'ta sona erecek. Ayrıca Merkezpark'ta saat 11.00'de 800 metrelik kostümlü karnaval koşusu ile birlikte Elisa&Gökçe Anne Baba Çocuk Koşusu düzenlenecek. Türkiye Jokey Kulubü'nün Adana programında Portakal Çiçeği Koşusu da 19.30'da koşulacak.

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!