Karikatürde ödül belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Karikatürde ödül belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2017 11:12

Karikatürde ödül belirlendi

Haberin Devamı

 

ADANA, (DHA)- ADANA'da Çukurova İlçe Belediyesi'nce düzenlenen 2. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali bünyesinde yer alan 'Musa Kart Basın Özgürlüğü' ve 'Aile' konulu karikatür yarışması için gönderilen yüzlerce karikatür arasında dereceye giren 41 eserden 6'sı ödüle layık görüldü.
Başkanlığını Tan Oral'ın yaptığı, Bülent Arabacıoğlu, Hicabi Demirci, İ. Serdar Sayar, Sefa Sofuoğlu, Nuhsal Işın, Ali Raşit Karakılıç ve Mehmet Saygın'dan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu Oktay Bingöl 1'inci,  Gülfiden Özdilek 2'inci ve Ömer Çam 3'üncü, yetişkinler kategorisinde ise Ceyla Özcan 1'inci, Duygu Sarıoğlu 2'inci ve Sude Nimet Kılıç 3'üncü oldu.
MUSA KART MUSA KART ÖDÜLÜ VERECEK
Yurt içi ve yurt dışından Türkiye ve dünyanın saygın, aynı zamanda usta karikatürcülerini ağırlayacak olan 2. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali 17 Kasım'da saat 14.00'te Çukurova Belediyesi'nde imza, sergi ve söyleşilerle başlayıp 18 Kasım'daki sergiler, söyleşiler, ödül töreni ve Sunay Akın gösterisiyle devam edecek, 20 Kasım'daki 'Çizerler okullarda' etkinliği ile noktalanacak. Ödül törenine usta karikatürcü Tan Oral ile birlikte katılacak olan Cumhuriyet Gazetesi çizeri Musa Kart, adına düzenlenen 'Musa Kart Basın Özgürlüğü' ödülünü 4 bin TL, 3 bin TL ve 2 bin TL olarak takdim edecek, çocukların bilgisayarlarını ise Başkan Soner Çetin ve jüri başkanı verecek.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye ve dünyanın saygın karikatürcü, gazeteci-yazar ve sanatçılarını kucaklayacak olan 2. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali için "Bir yıldır sürdürdüğümüz çalışmalarımız sayesinde sergileri, söyleşileri, gösterileri, sunumları, yarışmaları ve çizim atölyeleri ile müthiş bir program hazırladık. Diyebilirim ki Adana Adana olalı beri tarihinde böyle bir karikatür festivali görmedi. Tüm Adanalıları, sanatçıları, ressamları, filozofları, resim öğretmenlerini, kültür-sanat dostlarını bekliyoruz" diye konuştu.
 
 
 FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!