Karaisalı'da yeni doğan bebekler için en çok tercih edilen isimler 'Ömer' ve 'Asel' oldu

Güncelleme Tarihi:

Karaisalıda yeni doğan bebekler için en çok tercih edilen isimler Ömer ve Asel oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2021 10:06

Karaisalı'da yeni doğan bebekler için en çok tercih edilen isimler 'Ömer' ve 'Asel' oldu

Haberin Devamı

Güven ÖZGÜL/KARAİSALI (Adana), (DHA)- ADANA'nın Karaisalı ilçesinde yeni doğan erkek bebeklere en çok Ömer, kız bebeklere de Asel ismi verildi.
Karaisalı İlçe Kaymakamlığı, 23 bin nüfuslu ilçede isimlerle ilgili yaptığı incelemede, ailelerin en çok tercih ettiği isimlerin Ömer ve Asel olduğunu açıkladı. İlçede geçen yıldan bu yana bin 4 bebek dünyaya geldiği, bunlardan 530'u erkek, 474'ü ise kız çocuğu olduğu belirtildi. İlçe Nüfus Müdürlüğü'nün yaptığı incelemeye göre, erkek çocukları olan ailelerce en çok tercih edilen isimin 35 ile Ömer, 32 ile Mehmet ve 27 ile Yiğit olarak belirlendi. Kız çocukları olan 474 aile ise sırasıyla en çok 35 ile Asel, 29 ile Elif ve 23 ile Zeynep ismini uygun gördü.
Karaisalı Kaymakamı Mehmet Kaya, "İlçemizde 2020 yılında Karaisalı kütüğüne kayıtlı 1004 bebek dünyaya gelmiştir. En çok tercih edilen erkek çocuğu ismi Ömer olup, en çok tercih edilen kız çocuğu ise Asel olmuştur. Dünyaya gelen bebeklerimize sağlıklı bir ömür diliyorum. Vatanımıza ve milletimize hayırlı evlat olurlar inşallah" ifadelerini kullandı. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!