Karabulut ailesi Çilem'in tahliyesine itiraz etti (4)

Güncelleme Tarihi:

Karabulut ailesi Çilemin tahliyesine itiraz etti (4)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 21:40

Karabulut ailesi Çilem'in tahliyesine itiraz etti (4)

Haberin Devamı

ÇİLEM KARABULUT'UN AVUKATINDAN AÇIKLAMA
HDP Eş Genelk Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Çilem Karabulut'u ziyaretinin ardından avukatı İsa Ayanoğlu, kişisel Facebook hesabından açıklama yaptı. İsa Ayanoğlu, hukuki bir süreç olan davanın siyasi bir zemine çekilmesine müsade etmeyeceklerini belirtti.
Eşini kasten öldürmek suçlamasıyla Adana 10'un Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması yapılan Çilem Karabulut'un, oy çokluğuyla verilen mahkumiyet kararı sonrası yaptıkları itiraz neticesinde tahliye edildiğini hatırlatan Ayanoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Bu haber, davayı takip eden Türk kamuoyu tarafından büyük sevinçle karşılanmıştır. Öyle ki; her türlü siyasi görüşten, kadın-erkek tüm insanlarda vicdani bir beraat talebi ortaya çıkmıştır. Dava boyunca kadın dernekleri ve kadın avukatlarımız büyük destekler vermişlerdir. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz. Tüm bunlarla birlikte Çilem'in davası üzerinden kendi siyasi görüşünü öne çıkartmak, etnik grupçuluk söylemlerinde bulunarak davayı bu amaçlarına alet etme ve apolitik birisi olan Çilem'i politik bir obje biçiminde kullanma gayesi içerisinde olanları tasvip etmediğimizi, hukuki bir süreç olan davamızın siyasi bir zemine çekilmesine müsade etmeyeceğimizi kamuoyuna saygı ile ilan ederiz."

FOTOĞRAFLI  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!