Kaçakçılıkla Mücadelede Dört Bir Koldan İşbirliği

Güncelleme Tarihi:

Kaçakçılıkla Mücadelede Dört Bir Koldan İşbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 09:36

CUMHURİYET BAŞSAVCI VEKİLİ MUSA ÜNEL, ADANA'NIN KAÇAKÇILIK OLAYLARININ YOĞUN OLARAK YAŞANDIĞI BİR ŞEHİR OLDUĞUNU, SORUNU ÇÖZMEK İÇİN BU SUÇLARLA MÜCADELE EDEN TÜM BİRİMLERİN EL BİRLİĞİYLE HAREKET ETMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Adana’da kaçakçılık suçlarıyla etkin mücadele yapmak, soruşturma ve yargılama aşamalarında karşılaşılan sorunları çözmek amacıyla Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık Suçları Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Ünel başkanlığında hakim, savcı, polis ve jandarma ekiplerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.
Adana Adliyesi’nde, Cumhuriyet Başsavcılığı Toplantı Salonu’ndaki güç birliği toplantısına, kaçakçılık suçlarına bakan Asliye Ceza Mahkemesi hakimleri Mehmet Çelik, Murat Ilgaz, Nilay Bahçeci Yıldızbakan ve Cuma Afşar, Kaçakçılık Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcıları Hakan Karagöz ile Osman Tezcan, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü’nde (KOM) görev yapan müdür, amir, komiser ve polis memurları ile İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü’nde insan kaçakçılığı, narkotik, mali suçlar ve gümrük istihbaratta çalışan jandarma personeli katıldı.
DAHA VERİMLİ SORUŞTURMA VE YARGILAMA
Toplantının açılışında konuşan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Ünel, Adana’nın kaçakçılık olaylarının yoğun olarak yaşandığı bir şehir olduğunu, sorunu çözmek için bu suçlarla mücadele eden tüm birimlerin el birliğiyle hareket etmesi gerektiğini söyledi. Kaçakçılık suçlarıyla daha etkin mücadele etmeyi amaçladıklarını kaydeden Musa Ünel, "Bu konuda çaba gösteren tüm tarafların görüşlerini alarak, karşılaşılan problemlerin tespiti ve çözüm önerilerini ortaya koyup, kaçakçılık suçlarında daha verimli bir soruşturma ve yargılamanın yapılmasını istiyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürü Halil Akyol, kaçakçılık suçlarıyla ilgili istatistikleri paylaşırken, İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdür Vekili Jandarma Üsteğmen Mehmet Nohut da, jandarma bölgesinde gerçekleşen kaçakçılık olaylarına ilişkin sunum yaptı.
Kaçakçılık suçlarına bakmakla görevli hakimler ve savcılar ise, yargılama sırasında karşılaşılan zorluklar, karar verilirken ve soruşturma yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında görüşlerini paylaştı.
Toplantıda yapılan sunum, değerlendirme ve görüş alışverişinin ardından bir dizi kararlar alınırken, polis merkezilerinde görev yapan ve kaçakçılık suçları soruşturmasında görev alan polis memurları için, soruşturma şekil ve yöntemleri konusunda KOM Şube Müdürlüğü tarafından eğitim verilmesi kararlaştırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!