Çukurova'da Aqua Tower açıldı

Güncelleme Tarihi:

Çukurovada Aqua Tower açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2021 14:07

Çukurova'da Aqua Tower açıldı

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Belediye Başkanı Soner Çetin'in katılımıyla bölgenin en büyük su oyun parkı Park Vadi Tesisleri'ne yapılan Aqua Tower’ın açılışı yapıldı.
Açılış töreninde konuşan Başkan Çetin, “Bu tesisi belediyenin kasasından tek kuruş çıkmadan yaptırdık. Bu bir belediyecilik başarısıdır. Para harcayarak herkes iş yapar” dedi. Park Vadi Tesisleri'ne yapılan Aqua Tower’ın açılışına katılan Başkan Soner Çetin, “Çocuklarımızı mutlu etmek gerekiyor. Çocuklarımız maalesef su kanallarında hayatını kaybetti. Yüreğimiz yandı, içimiz yandı. Çocuklarımızı da suçlayamıyoruz. Çünkü çocukların eğlenmeye serinlemeye ihtiyacı var. Hakkını teslim etmek lazım diğer belediyelerimizle birlikte bunun önüne nasıl geçeriz diye düşündük ve çocuklarımıza yüzme öğretmek gerektiğine karar verdik. Hayal Park yüzme havuzu başta olmak üzere çocuklarımıza yüzme öğrettik. Her yıl 10 bin çocuğumuza yüzme eğitimi verdik. Bundan çok büyük mutluluk duyuyorum. Çocuklarımız için ne yapsak azdır çocuklarımız için spor alanlarını oyun alanlarını artırmaya çalıştık” dedi.  Soner Çetin, Çukurova’nın sadece yapılaşma anlamında değil parkları ve spor alanlarıyla da örnek olduğunu belirterek, şöyle devam etti: 
“7 yılda toplamda yaptığımız parkların sayısı 125 oldu. Bu Çukurova tarihinde yapılan parkların yarısından fazla. Parklarımızın tamamına yakını kendi kaynaklarımızla ve personelimizle yapıldı. Belediyenin kaynaklarını en doğru şekilde kullanarak bu mucizeyi gerçekleştirdik. 7-8 civarında yeni spor tesisi yaptık. Yenilerini de yapıyoruz. ‘Spor kenti Adana uyuşturucuya hayır’ dedik. Çocuklarımızı gençlerimizi kötü alışkanlardan korumak için spora, bilime teşvik etmek gerektiğini biliyorduk. Bütün bunlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi emanet ettiği çocuklar ve gençler için yapıldı. Çocuklar bizim geleceğimiz.”
BÜYÜK BİR YÖNETİM BAŞARISI
Park Vadi tesislerinin Yap-Birlikte İşletelim-Devret yöntemiyle yapıldığını vurgulayan Başkan Soner Çetin, bunun ayrı bir yönetim başarılı olduğuna dikkat çekti. Para harcayarak herkesin hizmet yapabileceğini önemli olanın para harcamadan iş yapmak olduğunu söyleyen Başkan Soner Çetin, “Adana’nın yüz akı olan Park Vadi tesislerinin yapımında belediyenin kasasından tek kuruş çıkmadı. Bölgenin en büyük su oyun parkı, yüzme havuzları Türkiye’de ilk ve tek olan kadın yaşam merkezi ve çok amaçlı toplantı salonları var. Bugün de çocuklar için yapılan yeni bir bölümün açılışını yapıyoruz. Çukurova’da yaşamak bir ayrıcalık” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!